Pink ribbon speldje voor mannen

BC Cancer Foundation ontwerpt ‘The Ballsy Ribbon’ voor bewustmakingscampagne zaadbalkanker

Wist jij dat het aantal gevallen van zaadbalkanker de afgelopen 40 jaar is verviervoudigd? Toch heerst er nog altijd een taboe op dit onderwerp. Want getroffenen, mannen van 16-40 jaar, praten er liever niet over. Om de bal aan het rollen te krijgen, liet het Canadese KWF ( BC Cancer Foundation ) de traditionele pink ribbon opnieuw uitvinden. Ze noemen het: The Ballsy Ribbon. 

Pink ribbon speldje met ballen!

De stoere nieuwe campagne heeft als doel mannen eraan te herinneren aandacht te besteden aan hun ballen. Ze wilden het pink ribbon symbool van zaadbalkanker bij mannen net zo iconisch maken als het roze lint voor borstkanker bij vrouwen. Dus ze verdubbelden het lint, draaiden het om en gaven het ballen! Wordt dit het icoon dat zaadbalkanker nodig heeft om zaadbalkanker op de kaart te zetten? 

Uitvoering

Elke maand van het jaar staat in het teken van verschillende soorten kanker, met als doel het bewustzijn rond deze vreselijke ziekte te vergroten. April is o.a. de maand voor de bewustmaking van zaadbalkanker. De custom made speldjes waren verkrijgbaar bij drogisterijketen London Drugs in Canada gedurende de maand april in 2021. Alle opbrengsten komen ten goede aan het onderzoek naar zaadbalkanker. En het dragen van dit speldje zal ook een bijdrage leveren aan bewustmaking.

Verklein de kans op kanker

Door corona ontvangen huisartsen minder patiënten in hun praktijk. Vorig jaar werd bekend dat er in het voorjaar van 2020 vijfduizend kankerdiagnoses minder zijn gesteld dan in de afgelopen 10 jaar. Iedereen kan begrijpen dat een vroege diagnose van kanker het verschil kan betekenen tussen leven of dood. Of tussen een vervelende behandeling en een heel erg nare, zware behandeling.

Lees ook:  Wat te doen met oude voorraden t-shirts en hoodies? Upcycle merchandise!

Benodigde tijd: 2 minuten

Zo controleer je jezelf op zaadbalkanker:

  1. Wanneer kun je het beste jezelf testen?

    Voer de test uit tijdens of na een warme douche of bad

  2. Hoe voer je de zelfcontrole uit?

    Test één testikel per keer door deze voorzichtig tussen uw duim en vingers te rollen.

  3. Waar moet je op letten?

    Neem contact op met uw arts als u harde bulten, gladde, afgeronde bulten of veranderingen in grootte en consistentie opmerkt.