Pampus Kerstpakket

Evenementenlocatie Forteiland Pampus verkoopt kerstpakketten

Sinds de uitbraak van COVID-19 zien we dat ondernemers extra creatief worden om hun hoofd boven water te houden. Door maatregelen rondom het coronavirus zijn inkomsten uit de core business van dit UNESCO Werelderfgoed ook stilgevallen.

Forteiland Pampus, voor de kust bij het Noord-Hollandse Muiden, is normaal gesproken een evenementenlocatie voor bedrijfsuitjes, vergaderingen en toeristen. Maar het museum bleef gesloten, bedrijfsevenementen waren niet mogelijk en de bar en het restaurant Pampus Paviljoen hebben lange tijd niet gedraaid.

Behalve dat het eiland grootste plannen heeft op het gebied van duurzaamheid. Blijkt het Pampus-team ook businesswise een grote behoefte te hebben aan zelfredzaamheid.

Waarom kerstpakketten verkopen?

Stichting Forteiland Pampus en de ondernemers achter de horeca- en evenemententak bedachtten het Pampus kerstpakket. Een dienst die goed aansluit op hun zakelijke netwerk aan de ene kant. En de horecaleveranciers gelieerd aan de evenementenlocatie aan de andere kant.

pampus kerstpakket 2020
Pampus kerstpakket

Inhoud Pampus kerstpakket

In dit pakket vind je duurzaam geproduceerde artikelen. Daarnaast help je door het pakket te schenken Forteiland Pampus en zijn leveranciers letterlijk de winter door, economisch-duurzaam dus!

  • Pampusbier
  • Hoekse chips
  • Koekjes Van Eigen Deeg
  • Blikje millésime sardines van Perle des Dieux
  • Unwaste zeep (gemaakt van sinaasappelschil en koffiedik)
  • Flessenpost met een toegangskaart voor Pampus eiland en museum incl. overvaart met veerpont.
  • Saru Soda siroop
  • De Tweede Jeugd crostini
  • Potje Potverdorie jam of chutney
  • Pampus tote bag van bio-katoen

Het Pampus Kerstpakket kost € 52,50 per stuk, excl. BTW en verzendkosten. Optioneel: laat de Pampus evenementenafdeling jouw kerstborrel op hun eiland organiseren. Na afloop nemen je collega’s het pakket mee naar huis.

Lees ook:  Een originele kerstpakket verpakking: hoe dan?

Het Pampus kerstpakket moet een financieel gezondere exploitatie van het erfgoed garanderen. An sich een goed doel. Maar onlangs werd ook bekend gemaakt dat het eiland zelfvoorzienend wil worden op het gebied van water en energie. Op de planning staat een een nieuw, circulair entreegebouw van architect Paul de Ruiter. Verder ook windmolens en zonnepanelen. De transformatie gaat ruim 5 miljoen Euro kosten. De eerste stap is al gezet, met het in gebruik nemen van een vernieuwende biovergister. Daarmee zetten ze GFT afval om in plantvoeding en bio-gas voor de keuken van de horeca en verwarming van het bezoekerscentrum.

Geen gek idee

Denk er maar over na. De mensen die bedrijfsuitjes voor hun personeel organiseren, hebben vaak ook iets te zeggen over de inhoud / vorm van het kerstpakket.

Ik ben benieuwd of de kerstpakketten business een blijvend onderdeel van hun operatie gaat worden. En of er meer evenementenlocaties of horecaondernemers met hetzelfde idee komen. Er is in elk geval extra ruimte in WKR van 2020, om naast een extra luxe kerstpakket ook een corona-proof nieuwjaarsborrel aan vast te knopen.