NOS maakt Teletekst Kersttrui voor personeel

Teletekst is nog lang niet dood, de foute teletekst kersttrui (bedacht als grappige merchandise voor het personeel) is een groot succes! Een oud medewerker zegt: ” Haha, geweldig. Is er een vacature zodat ik kan terugkeren, een trui kan scoren en weer ontslag nemen?”

NOS personeel ontvangt een zeldzaam foute kersttrui ter ere van Teletekst kerstgroet 

Alle Teletekstfans kennen de jaarlijkse Teletekst-kerstpagina. Het is al vanaf de start in 1980 een vaste traditie op Teletekst: een kerstgroet van de redactie door middel van een speciaal ontworpen afbeelding. Maar aan die geliefde traditie komt mogelijk dit jaar een einde vanwege de overgang naar een nieuw systeem. En dus riep adjunct chef online bij NOS Nieuws, Charlotte Biskop, spontaan in een vergadering; we moeten er een kersttrui van maken!

Limited edition teletekst kersttrui

Als eerbetoon aan de Teletekst-kerstpagina is er dus daadwerkelijk een kersttrui gemaakt in dezelfde blokkerige stijl. Het unieke ontwerp is van vormgever Harm Kersten. De kerstruien zijn nu al collectors items geworden, en werden volop gedragen door presentatoren en nieuwslezers van de NOS. Radio DJ’s dragen de foute kersttrui bij de Top2000 en op televisie. En ook de hele NOS redactie poseert in de ugly teletekst trui voor de camera. Helaas is de trui een limited edition voor alleen NOS’ers. Maar op Marktpaats zien we al: GEZOCHt: NOS Teletekst kersttrui (M of L).

Geinige kerstgroet ontwerpen op Teletekst… door de jaren heen.
nos teletekst foute Kersttrui radio dj
Nieuwslezer Martijn Middel in zijn teletekst kersttrui

De NOS is een fantastisch bedrijf

Biskop noemt in haar Linkedin bericht dat het fantastisch is om voor een bedrijf te werken waar een wild idee binnen een paar weken kan leiden tot een unaniem belachelijk groot kersttruiensucces. “ Want onderaan de streep is dat waar deze trui voor staat: trots. Op onze redactie, op de NOS en op het werk dat we doen. Teletekst is alive and kicking! ✨”. Tof idee ! En je kunt zelf ook een eigen foute kersttrui bedrukken als je hierdoor geïnspireerd bent.

Lees ook:  New York Times voorpagina puzzel
NOS teletekst redactie foute kersttrui foto