Hoe kun je pinbetalingen stimuleren?

In een poging digitaal betalen te stimuleren lanceert ACBA-CREDIT AGRICOLE BANK ‘Join the Big Race’-campagne in Armenië.

YEREVAN, 24 juni 2020: ACBA-CREDIT AGRICOLE BANK* lanceert vandaag een promotiecampagne onder het motto ‘Join the Big Race‘. De bedoeling is de Armeniërs aan te sporen meer cashloos te betalen.

ACBA-CREDIT AGRICOLE BANK incentive meer girale betalingen

Pinbetalingen stimuleren in Armenië

Girale betalingen zijn in Armenië nog lang niet gemeengoed. Zo besloot nog geen week geleden onderminister van Arbeid en Sociale Zaken Smbat Saghiyan om de overgang naar girale uitbetaling van alle pensioenen, gepland voor 1 juli, vanwege de coronacrisis uit te stellen.

In de drie grootste steden zullen de pensionado’s nu op 1 september aanstaande hun geld niet langer cash mogen ophalen bij het postkantoor. En vanaf 1 januari 2021 geldt dat ook in andere steden van Armenië. Op het platteland van dit bergachtige land in de Zuidelijke Kaukasus blijft het behelpen. Maar met dit incentive, hoopt de bank een gedragsverandering teweeg te brengen bij hun klanten.

Pinnen belonen met gadgets

Houders van Visa-betaalkaarten van ACBA-CREDIT AGRICOLE moeten tot 22 september 2020 minstens 30 niet-contante betalingen doen met een totale waarde van meer dan 300 duizend Drams, dan krijgt zij een cadeautje. Eén Armeense Dram (AMD) is 0,0018 Euro waard!

Betaalt de Armeense klant aankopen ter waarde van 300.000 Drams  met de kaart (of het equivalent in vreemde valuta), dan krijgt hij een Xiaomi Redmi-powerbank, een laptoptas of een webcam cadeau. Besteedt en betaalt de klant meer dan 500.000 drams, dan kan hij/zij een JBL-luidspreker, een Marshall-headset of een laptoprugzak claimen; wordt er meer dan 1.000.000 drams overgemaakt dan is de keuze uit een AirPods-headset, een Samsung Earbuds Plus-headset of een JBL-luidspreker.

Lees ook:  Ook oude tradities bieden kansen

Snel, safe en simpel

“Met niet-contante betalingen bespaart u niet alleen tijd, maar maakt u ze ook gemakkelijk, snel en veilig. We wensen u allemaal prettige en winstgevende aankopen”, aldus de bank. Misschien herinner je je nog de aanstekelijke cover van het liedje Poen, poen, poen, poen van Wim Sonneveld? Reclamemuziek van de campagne om Nederlanders in de jaren 90 aan te sporen meer cashloos te betalen.

pin pin pin pin reclame nederland snel safe simpel
90ies reclame voor de PIN-code – Snel, Safe en Simpel


*ACBA werd in 1995 opgericht als onderdeel van het TACIS-programma van de EU, gecoached door het Franse Credit Agricole. In 2006 werd de Franse bank de grootste aandeelhouder.