Pantoffel Pandemie

Hoe COVID-19 mode- en beautytrends verandert

In de eerste weken van de pandemie hielden de zoom-vergadertijgers de schijn nog op – het bovenlijf hield zich aan de heersende dresscode. Enkele weken verder zie je hoe business-casual outfits steeds gemakkelijker vervangen worden door volledig casual.

thuiswerk corona dresscode mode alberth heijn reclame slippers man
Dresscode voor thuiswerkers: slippers met witte sportsokken, geen broek en jasje. Credits: Albert Heijn

De Coronapandemie raakt ons op velerlei wijze, zo meldde kwaliteitskrant de Washington Post onlangs onder de kop 5 ways the pandemic is changing fashion and beauty trends. Dames geven meer uit aan valse wimpers en mascara om met sprekende ogen op te vallen tussen twintig kleine gezichtjes; de omzet van lippenstift daarentegen zakt in – wie wil nu lippenstift vlekken in de mondkapjes?

Meer vraag naar pantoffels, crocs en huissokken

Er is ineens weinig vraag naar hoge hakken en veterschoenen – maar een enorme stijging in de vraag naar uggs, slippers, pantoffels, crocs en huissokken-met-rubbernoppen!

Thuiswerk dresscode: comfortabele maar verzorgde look (bron)

Hoe lang deze trend zal duren weten we niet – maar alle signalen wijzen naar meer thuiswerken, en dus meer promotiekansen met gemakkelijke outfits. Verwen je in- en externe relaties dus voor de verandering met bedrukte antislip-sokken, cozy pantoffels of leuke slippers!

Lees ook:  5 x thuiswerk cadeaupakket voor medewerkers