Heineken: laat je mobieltje thuis

Heineken® heeft dit voorjaar, zo werd in Milaan onthuld, in samenwerking met smaakmakers in de straatcultuur Bodega ‘The Boring Phone’ gelanceerd.

Nostalgische telefoon voor Gen Z en Millenials

Deze telefoon is expres ontworpen met minimale functies, om mensen aan te moedigen om tijdens een avondje stappen meer te genieten van real-life connectivity met je buur- dan wel barman of – vrouw.

De Boring Phone, waarmee je alleen kunt bellen en sms-en, wordt gemaakt door de Europese mobiele innovator Human Mobile Devices, ook verantwoordelijk voor de aanstaande herintroductie van de iconische Nokia 3210. (HMD). Het lijkt erop dat HMD/Nokia een nieuwe trend ziet, weg van die alomtegenwoordige stoorzender die normaal menselijk contact zo niet verhindert, dan toch stoort. Heineken heeft het laten onderzoeken: 90% van de Zillennials* in het VK en de VS bekent tijdens het socializen met vrienden en familie gemiddeld zeven keer hun mobieltje te controleren en gebruiken. Zonde, vind Heineken, want al die tijd laat je je pils of biertje staan te verschalen. 

Newtro: New + Retro

De transparante behuizing en holografische stickers van de telefoon zijn geïnspireerd op Gen Z’s liefde voor Newtro-mode en -design, die de blagen herinnert aan de mobieltjes van de vroege jaren 2000 van hun ouders. De Nokia gaat nog verder terug, die hoort inmiddels bij opa en oma… En de allereerste telefoon met klep? Die stamt uit 1989: de Motorola MicroTAC was de allereerste zogenaamde clamshell.

retro telefoons

Helaas zullen er maar 5.000 Boring Phones uitgedeeld worden, voorhands. Maar wie weet, als de vraag stijgt en de phone viraal gaat…  Maar hoe dan? 

Lees ook:  On trend relatiegeschenken 2018 & beyond

Benieuwd hoe de Newtro culture trend gaat uitwerken op onze branche !