Rubik’s Cube bedrukken

Dus je wilt de Rubik’s cube bedrukken met je logo? Je bent niet de eerste. Want jaarlijks worden er meer dan 1 miljoen Rubik’s Cubes bedrukt door bedrijven.

De Rubik’s Cube is veertig jaar jong en nog steeds geschikt als relatiegeschenk

Donderdag 12 november vierde de Rubik’s Cube officieel zijn veertigste verjaardag. Er zijn op moment van schrijven van dit artikeltje bijna 8 miljard mensen op deze aarde. Uit onderzoek blijkt, dat een op de zeven van hen minstens één maal een Rubik’s Cube in de hand gehad heeft.

De eerste echte Cube Mania dateert uit de vroege jaren 80. De kubus is een vinding van Ernö Rubik, een Hongaarse professor in architectuur en design. Al een jaar nadat het ding in 1980 op de markt kwam, werd het de meest verkochte puzzel ter wereld. Volgens Rubiks promotieafdeling zijn er inmiddels naar schatting 450 miljoen Rubik’s kubussen geproduceerd en verkocht.

Waarom de Rubik’s Cube bedrukken?

De gepatenteerde originele Rubik’s Cube wordt sinds 2000 wereldwijd gedistribueerd en op de markt gebracht door Rubik Promotions. Inmiddels zijn er vele varianten, die ook met succes als promotieartikel worden ingezet. Jaarlijks worden er alleen al door Fortune 1000-bedrijven meer dan een miljoen bedrukte Rubik’s Cubes verkocht om weg te geven en de klant te plezieren. 

Geen wonder dat er inmiddels ontelbare websites, social media tribes en YouTube-clips geheel gewijd zijn aan de kubus en zijn geheimen, virtueel en fysiek. Er zijn zelfs wedstrijden voor speecubing. Het ingewikkeld simpele mechanisme inspireert de een generatie creatieve geesten na de andere.

Lees ook:  Lancering ALDI Gear Collection

Wannahave

De Rubik’s Cube spreekt iedereen aan. Zodra je het speelgoed ziet liggen wil je het oppakken, aanraken, draaien, draaien en (vaak vergeefs) door blijven draaien. Iedereen snapt dat het werkt, en sommigen zelfs hoe! Geen wonder dat het speeltje vaak wordt ingezet als relatiegeschenk. Al moet je er rekening mee houden dat het soms ook tot frustratie en bad vibes zal leiden…