Je eigen knuffel maken: ontdek de fabrikant Budsies

Oordeel: Budsies zijn een super leuk cadeau idee voor kinderen (en volwassenen) maar wel prijzig

Met Budsies kan je een eigen knuffel maken (custom made) van een kindertekening!

Custom made knuffel als relatiegeschenk nodig? Goed idee, want pluche knuffels zijn zeer gewaardeerde cadeautjes. Denk bijvoorbeeld aan de succesvolle spaaracties van Lidl: eerst vitamini en daarna de aquamini.

Budsies® is een in Zuid-Florida (Boynton Beach) gevestigd bedrijf dat afbeeldingen (tekeningen, maar ook foto’s) als het ware tot leven brengt. Hun producten, Budsies genaamd, zijn prachtige met de hand gemaakte knuffels. Het kost wat: tussen de 99-169 USD per knuffel, maar dan heb je ook wat.

logo-knuffel-maken-bedrijven

Selfie of logo knuffels maken

Oorspronkelijk werden ze op bestelling gemaakt op basis van één kindertekening,  later ook op basis van (bijvoorbeeld) een selfie van pappa, of een foto van oma. Tegenwoordig levert Budsies ook poppen in grotere oplagen,  door en voor de opdrachtgever speciaal ontworpen, als mascotte, relatiegeschenk of weggevertje bij congressen of evenementen.

“We kunnen van alles een custom made knuffel maken!”

Furmansky, Budsies

Mogelijkheden en voorbeelden

Inderdaad, je kunt het zo gek niet bedenken, van kindertekeningen tot boekillustraties, van BN’ers tot familieleden of vrienden: “Er is geen enkele beperking!” verklaren ze trots op hun website.

 • traditionele knuffels
 • kraamcadeau
 • bekende figuren
 • dokters
 • verpleegkundigen
 • stoere brandweerlieden
 • militairen
 • poppen van pappa of mamma
 • bruid en bruidegom
 • je baas of collega
 • mascotte
 • character

Kortom, alles is mogelijk. Het is echt een magische ervaring, wanneer iemand voor het eerst zijn eigen pop-versie uitpakt, zo blijkt uit de vele video’s en foto’s op social media

Lees ook:  Retro relatiegeschenk: viewmaster bedrukken
Met Budsies kan je een eigen knuffel maken (custom made) van een kindertekening!
Maak van een kindertekening je eigen knuffel

93k budsies

Het bedrijf werd in augustus 2013 opgericht door de huidige CEO Alex Furmansky, en sinds de start zijn er meer dan 93.000 Budsies gemaakt en geleverd voor tevreden klanten in 63 landen over de hele wereld, waaronder ook Nederland.

Hoe kwam je op dit idee, vragen we de eigenaar

“Ik heb een 16 jaar jongere zus, Michelle,” vertelt Furmansky. “Die is creatiever dan ik ooit zal zijn en ook een geweldige doodler. Ze had eens een leuk, brutaal rood varken getekend, met een antenne op zijn hoofd, dat ik absoluut hilarisch vond. Ze was ook dol op knuffels, dus ik besloot dat ze met haar eigen creatie moest kunnen spelen. Dit rode varken, die ze “Dongler” noemde, was de eerste Dudsie en is nu onze mascotte. Hij is overal op onze website te vinden en heeft zelfs zijn eigen kleurboek!”

Hoe Budsies van een kindertekening een custom made knuffel maakt

Custom made knuffels voor bedrijven, gemeentes en merken

“Onze eerste grote klant was de gemeente waar ik woon, waarvoor we Swinton de schildpad maakten. Sindsdien hebben we voor tientallen brands, uitgevers, steden, kleine en grotere bedrijven, Kickstarter-campagnes en sportteams tussen de 50 tot 5.000  op maatgemaakte knuffels geleverd. Die geven ze uit als promogeschenk – of verkopen ze zelfs, met winst!”

Wil je een op maat gemaakte knuffel van jouw merk maken?

De zaken gaan inmiddels zo goed, dat besloten is de B2B afdeling af te splitsen. Het nieuwe merk heet Stuffed Animal Pro’s en is gelanceerd in januari 2019. “We hebben tot nu toe meer dan 70.000 unieke knuffels gemaakt, dus we hebben de nodige expertise, meer dan wie ook ter wereld!” Om het aanbod helemaal ‘af’en up-to-date te maken levert Stuffed Animals desgewenst ook een 3d virtuele versie van uw knuffel, om in andere kanalen te gebruiken!

Lees ook:  Gratis kom in de vorm van muzikale paddenstoel bij kindermenu Efteling

Meer info: Budsies.com