Relatiegeschenk van 1 miljoen.

Chinese president Xi Jinping krijgt Arabisch volbloedpaard cadeau.

De duurste relatiegeschenken ter wereld. Die krijg je van sjeiks, prinsen en rijke zakenlui uit het Midden-Oosten. De kroonprins van Abu Dhabi, Sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan, schonk dit dure relatiegeschenk als blijk van waardering voor het strategische partnerschap tussen China en de Verenigde Arabische Emiraten.

Kost wat, maar dan heb je ook wat!

Het Arabisch volbloed paard heet Gallardo J, en is geboren en getogen in België. Gallardo is nog maar vier jaar oud maar won al verschillende belangrijke prijzen. De geschatte waarde is zo’n 1 miljoen euro. je kunt zien in dit filmpje, dat de president erg tevreden is met zijn nieuwe prijspaard.

Duurste relatiegeschenk

Arabische paarden behoren tot de meest waardevolle ter wereld. Een dier is het duurste relatiegeschenk dat je kunt bedenken. Zeker als het exotisch is, en speciale verzorging nodig heeft.

Het is in Centraal Azië, een zeer gebruikelijk relatiegeschenk in diplomatieke kringen. De Franse president Macron schonk onlangs ook al een paard aan Xi Jingping (Bron). Een stijlvol idee, waar hij goede sier mee maakte. In landen als Mongolië en Turkmenistan  is het paard een veel voorkomend relatiegeschenk. China geeft zelf vooral panda’s aan andere landen.

Meest exclusieve kerstpakketten komen niet uit Nederland

Panda relatiegeschenk

Het is de ‘national treasure’van China (Bron). Panda’s werden voor het eerst als relatiegeschenk gegeven in de 7e eeuw tijdens de Tang-dynastie (618-907). Een Chinese keizerin schonk twee panda’s aan een Japanse heerser.

Tussen de jaren 1950 en 1982 schonk China aan ongeveer negen landen 23 reuzenpanda’s. Een hoogtepunt van deze periode was Mao Zedong die de Amerikaanse president Richard Nixon Zelfs twee panda’s gaf, Ling Ling en Hsing Hsing.

Lees ook:  Opblaasbare zitzakken bedrukken met je logo

China stopte in 1982 met het geven van panda’s als relatiegeschenk – nu leent het de dieren 10 of 15 jaar lang uit aan andere landen. Zoals de twee beren in ons Ouwehands Dierenpark Rhenen bijvoorbeeld.