ASEAN regeringsleiders ontvangen luxe relatiegeschenk horloge

Ben je op zoek naar inspiratie of een leverancier voor luxe relatiegeschenk horloges? Richt je blik dan eens op Cambodja.

De door horloges geobsedeerde Hun Sen kiest voor luxe relatiegeschenk horloges met tourbillon-mechanisme voor Biden en de rest van de ASEAN-top

De Cambodjaanse premier Hun Sen, die Cambodja al 37 jaar regeert, verwelkomt dezer dagen in de hoofdstad Phnom Penh de regeringsleiders van de landen die tezamen de Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) vormen.

Van Hun Sen is bekend dat hij, net als vele voetballers, houdt van (heel erg) dure horloges. Zo kreeg hij veel commentaar op de socials, nadat hij werd gefotografeerd met een unieke Patek Philippe, en vlak daarop zelfs met een chronometer van Richard Mille om de pols – beide kosten meer dan $ 1 miljoen per stuk. Terwijl een groot deel van de bevolking van zijn land worstelt met chronische armoede.

Exclusief Cambodjaanse horloge als relatiegeschenk

Het mag dan ook geen verbazing wekken, dat deze dictator al enkele jaren enthousiast de horloge-ambities van zijn land promoot. In 2019 werd in het land zelfs een heuse HBO-opleiding voor horlogemakers opgericht – voorlopig be-leraard met Zwitsers, dat wel. Om Cambodjaanse horloges ook in het buitenland bekend te maken, heeft Hun Sen nu elk van de presidenten (waaronder Biden himself) van de ASEAN als relatiegeschenk en souvenir een exclusief Cambodjaanse horloge cadeau gedaan. 

Foto’s en video’s

Op Hun Sens officiële Facebook-pagina zien we een close-up van het ‘limited edition’ klokje met gouden wijzers, een zilveren wijzerplaat met de woorden “ASEAN Cambodia 2022” en “Made in Cambodia”, een transparante achterzijde en een bruine (misschien wel echt krokodil?) lederen band. “Deze horloges zijn ontworpen en gemaakt door volbloed Cambodjaanse vaklui,” meldt hij trots. 

Lees ook:  Relatiegeschenk van 1 miljoen.

Tourbillon-mechanisme in horloges

Een video van de doorzichtige achterkant laat het binnenwerk zien, gegraveerd met de kwalificatie tourbillon en 25 jewels, plus de naam van de Cambodjaanse horlogemaker, Prince Horology. Volgens kenners getuigt het geavanceerde tourbillon-mechanisme een hoog niveau van vakmanschap, dat niet zelden gepaard gaat met een prijskaartje van zes cijfers voor de komma. 

Wie weet hoeven we dus niet meer in China goedkoper nep-tourbillon horloges te kopen – maar kunnen we met een gerust hard ‘branded’ limited editions uit Cambodja bestellen en weggeven…