Duitse vrouwen geven ZEC+ ‘boze cactus’ voor seksistische reclame

Dat je moet oppassen met reclameslogans én weggevertjes blijkt weer eens bij onze oosterburen.

“Moet ervan braken…” : ZEC+ ontvangt Zornige Kaktus 2022

De Berlijnse vrouwenrechtenorganisatie Terre des Femmes heeft het in Saarburg gevestigde bedrijf ZEC+  de twijfelachtige eer gegund winnaar te zijn van de jaarprijs 2022 voor de meest seksistische campagne: de Zornige Kaktus of  ‘Boze Cactus’.

winnaar kaktus prijs seksistische reclames

Op social media reageert Mathias Klement, de eigenaar en oprichter van het bedrijf: “We gaan ons best doen om de titel de komende jaren te verdedigen”.

Seksistische advertenties

Met meer dan 1.900 stemmen viel de prikkelende prijs toe aan ZEC+ vanwege niet één maar twee seksistische advertenties. Beide tonen afbeeldingen die hoogstwaarschijnlijk screenprints van porno-sites zijn, beide met vrouwvernederende slogans. De beelden hebben geen enkele relatie met de producten van ZEC+ (sportvoeding / supplementen) maar zijn duidelijk representatief voor een ‘mannelijke’(?) kijk op de vrouw. 

Dit oordeel werd ondersteund oor de respondenten in een straatenquête door Terre des Femmes in Berlijn: De reclame was “erniedrigegend”, “walgelijk”, “moet ervan braken”: bekijk het op YouTube.

Tweede en derde plaats

De 2e plaats wordt ingenomen door een aansteker met opschrift ‘Nicht alles was een Loch hat ist kaputt’ van een bordeel uit Zeus, de 3e plaats door een uitdeukerij (!) uit Neu-Ulm die beweert vooral vrouwen als klant te hebben. 

Alle drie verdienen ze zo’n stekelige staaf up their …

Lees ook:  Bedrukte oordopjes van HAN: da’s niet eerlijk!