Duitse vakbond gaat in de fout met ledengeschenk

Dit verzin je niet: een roze reinigingsdoekje cadeau geven aan vrouwen op Internationale Vrouwendag

Weet je nog, hoe de wereld vorige maand  op 8 maart Internationale Vrouwendag vierde? Persoonlijk heb ik er niet veel van gemerkt, afgezien van de brave artikelen die zoals gewoonlijk in de MSM verschenen. Maar nu, een maand later, lees ik toch een grappig blooper-bericht. 

roze schoonmaakdoekje cadeau vrouwendag

Wat wil het geval? De Wolfsburger (je weet, waar de VW fabrieken staan) afdeling van de Duitse vakbond IG Metall Wolfsburg besloot dit jaar na ongetwijfeld lang vergaderen van de communicatiejongens (en – meisjes?) om ter opluistering van de Internationale Vrouwendag de vrouwelijke vakbondsleden… een roze microvezelschoonmaakdoekje toe te sturen!

Diep beledigd

Dat zorgde natuurlijk voor een ‘shitstorm aan negatieve reacties’, zoals de Wolfsburger Allgemeine Zeitung (WAZ) niet zonder leedvermaak meldde. Op de facebook-pagina van de vakbond regende het boze reacties en ook de krant ontving meerdere protesten van lezers en lezeressen. 

Het cadeautje had  haar  “diep beledigd”, schrijft een vrouw op facebook. “Twee stappen terug in plaats van één vooruit. Sorry, dat kan gewoon niet.” Een andere ontvanger schrijft: “Wow, gewoon  wow… Wat een  briljant cadeau. Mijn tip voor volgend jaar: Laat dergelijke attenties achterwege en doneer het geld aan een organisatie die zich écht inzet voor vrouwen.”

Rolbevestigende meesterzet

In een van die brieven aan de WAZ verwoordt een lezeres haar woede als volgt: “Hartelijk dank voor de brief met cadeautje die ik van jullie ontving op Internationale Vrouwendag 2022; vooral ook omdat jullie daar nogmaals met veel nadruk wijzen op jullie voortdurende strijd en inzet voor meer gender-gelijkheid in samenleving en economie.  Jullie belonen me in die brief met een ‘Danke Powerfrau!’  en eindigen met de kreet ‘Weg mit überholten Rollen­klischees!’ Echt, mij dan durven verblijden met een roze reinigingsdoekje is echt een rolbevestigende meesterzet!”

Lees ook:  Haarclip multitool: gadget voor stoere meiden / guys met lang haar

Bizar verhaal? Zo zijn er meer hoor! Deze blooper deed me denken aan de foute goodiebag die bezoekers van Wonder Woman kregen in een Belgische bioscoop. En ze zijn niet alleen, meer dan 90% slaat de plank mis als het gaat om relatiegeschenken voor vrouwen kiezen.