Decemberzegel kerstbal 2022

Ze zijn er weer! De decemberzegels. En het Decemberzegel premium voor 2022 is een kerstbal / kerst ornament geworden.

Gratis Postkantoor kerstbal ter promotie van de Decemberzegels

Als je 40 kerstkaarten wil versturen krijg je een gratis PostNL kerstboomhanger / kerstbal in de vorm van een gouden postkantoortje cadeau. Van föhn en croissant tot sushi en sneeuwpop. Kerst ornamenten zijn er in alle soorten en maten en de afgelopen jaren is de trend simpel: hoe gekker hoe beter.

Op=Op

De actie loopt van 14 november 2022 tot en met 6 januari 2023. Maar het kerst ornament wordt uitgekeerd zolang de voorraad strekt. Op=Op. Je krijgt max. 1 gratis Decemberzegel kerstbal bij aankoop van twee vellen Decemberzegels ( dat is dus 2 x  20 zegels). Eén vel zelfklevende Decemberpostzegels kost € 18,20, in totaal betalen klanten dus € 36,40 aan de kassa.

decemberzegels 2022 kerstbal gratis ornament
Dit jaar zijn de Decemberzegels ontworpen door illustrator Miriam Bos. Bij aankoop van 2 vellen krijg je een gratis Postkantoor kerstbal cadeau. OP=OP

Vondels x PostNL

PostNL werkt voor deze actie samen met het in Aalsmeer gevestigde bedrijf Vondels. Vondels is een merk gespecialiseerd in luxe, trendy & grappige kerstornamenten. Ze creëren hoogwaardige glazen ornamenten, combineren traditionele en eigentijdse ontwerpen die trendy, chic en schattig zijn. In 2021 ontwikkelde Vondels voor PostNL een kerstbal in de vorm van een rood autootje, bedrukt met het PostNL logo.

postnl kerstbal 2021 vondels
De PostNL kerstbal van 2021

Kerstkaarten traditie: ‘fijne kerst’ of ‘gelukkig nieuwjaar’ 

De traditie om kerstwensen per post te versturen naar vrienden en familie is al eeuwenoud. En ondanks handige apps is de ouderwetse papieren kerstkaart nog steeds populair. Dat er rond de feestdagen vaak vertraging bij postbedrijven is, waardoor het dan mogelijk is dat je kerstkaart later aankomt dan je vooraf gewenst had, maakt voor liefhebbers van het traditionele kerstkaartje geen moer uit. Mensen willen elkaar een hart onder de riem steken, en dat doe je het beste met een (echte) fysieke wenskaart. Ook leuk zijn kaarten met zaadjes erin, zogenaamde groeikaarten.

Lees ook:  Pas op met ongevraagde relatiegeschenken!

Hoeveel kerstkaarten worden er verstuurd? 

Zes jaar geleden verstuurden we in nederland nog 100 miljoen (red. Wikipedia) kerstkaarten. Het aantal kerstkaarten dat we jaarlijks in Nederland versturen neemt wel geleidelijk af, al was er ten tijde van de corona crisis een kleine opleving. Alsnog: het gaat om tientallen miljoenen kaartjes!