Kerstkaart met zaadjes van de kerstboom

Hoe je een kerstkaart met zaadjes inzet om klanten te bedanken, CO2 te compenseren en leads genereert voor nieuwe klanten.

Super originele en duurzame kerstkaart met zaadjes van kerstboom voor zakenrelaties

Wil je een originele kerstkaart met zaadjes versturen deze kerst? Dat is een goed kerstgeschenk idee. Want met het boom cadeau verminder je de CO2-voetafdruk van je organisatie. Maak het helemaal cool, met een complete omnichannel ervaring. Laat je inspireren door deze bijzondere direct mail kerst campagne. Of lees direct hoe je nu jullie eigen groeikaarten van groeipapier als bedankje kunnen geven.

Kerstkaart met zaadjes kerstboom direct mail campagne
Wenskaart met zaadjes van een kerstboom, per post verstuurd
Kerstkaart met zaadjes van de kerstboom mini boompjes
Mini kerstboompjes, aan een selecte groep klanten persoonlijk overhandigd.

Naar schatting worden in de Verenigde Staten elk kerstseizoen 20 tot 30 miljoen bomen gekapt. In aanloop naar kerstmis 2019, wisten ze bij Noble Studios bedachtenze daarom een manier om de CO2-uitstoot tijdens de kerstvakantie te compenseren. Een kerstkaart met zaadjes van kerstbomen!

Un-fir-gettable Holiday Campaign

Noble studios

Custom made kerstkaart met zaadjes

De Noble Fir (nobilisspar of edele zilverspar) is in de VS het meest voorkomende type kerstboom dat elk jaar wordt gekapt. Daarom ontwikkelde dit bedrijf de Un-fir-gettable Holiday Campaign.

landingspagina website kerstkaarten zaadjes campagne
Landingspagina voor zaai instructies, leadgeneratie en branding.

Instructies & leadgeneratie

Op maat gemaakte geïllustreerde kerstkaarten, een zakje kerstboom zaden, zaailingen en plantinstructies. Ontvangers konden daarin lezen hoe voor elke geplante boom ongeveer 30 kg CO2 uit de atmosfeer wordt verwijderd. Ook is er een speciale landingspagina gemaakt waar je de professionele plant instructies kunt nalezen en het doel van de campagne.

Lees ook:  Geef eens wat zaadbommen cadeau!

Maar daarnaast is deze webpagina bedoelt om te delen, want je kon er ook een extra kerstkaart met zaadjes aanvragen. De campagne werd ook aangejaagd met een paid social campagne. Daardoor bereikten ze behalve bestaande relaties, ook nieuwe klanten.

social media creatives kerstboom kerstkaart actie

CO2 compensatie

In totaal heeft het bedrijf meer dan 200 kaarten en 2.000 zaden verstuurd. En voor sommige klanten 50 Noble Fir-zaailingen met de hand afgeleverd. In potentie gelijk aan meer dan 60.000 kg C02 compensatie.