Doe de Hartelijke Groeten met groeikaarten

Zeg het met groeikaarten! We hebben het eerder al over de mondkapjes  gemaakt van groeipapier gehad. Vandaag wil ik een ander origineel idee met groeipapier, ook wel bloeipapier genoemd) met jullie delen.

Groeikaarten van groeipapier (zaden kaartje) als bedankje geven?

Zoek je naar een origineel papiersoort voor je kaart? Dan is groeipapier een leuke keuze! We zien in de verte alweer de feestdagen opdoemen (al jullie kerstpakketten besteld :D) en misschien denken jullie al aan de bijbehorende communicatie in de vorm van begeleidende ‘beste wensen’ , kerstkaarten of gewoon een persoonlijk schrijven aan je medewerkers en externe relaties. Altijd weer moeilijk om daar iets leuks en creatiefs voor te verzinnen, toch? Wat dacht je van het presenteren van je boodschap op bedrukt groeipapier? Laat bloemen en planten voor je spreken.

Hoe werkt bloeipapier? Wat is een groeikaart?

Groeipapier is papier met daarin verwerkt bloem- of plantenzaadjes: twee dunne laagjes papier met daartussen zaadjes. De ontvanger kan je kaart of brief of verpakkingsmateriaal in pot- of volle grond ingraven en na een tijdje groeien er de prachtigste plantjes uit, met of zonder bloemen.

Groeikaart bedrukken

Groeipapier is een perfecte oplossing als je je boodschap op een originele, duurzame en groene manier wilt overbrengen aan klanten, zakenpartners en medewerkers. Gepersonaliseerd groeipapier kun je met eco-drukinkt laten bedrukken. Je kerstgroet, je logo, je eindejaarspreek op dikker papier, je geschenk in cadeaugroeipapier verpakt, de mogelijkheden zijn schier eindeloos. En al dat papier wat je sowieso ging versturen – the medium becomes the green message, als je groeipapier gebruikt!

Lees ook:  Groeipapier mondkapjes bedrukken

Gemaakt van 100% natuurlijke en/of gerecyclede grondstoffen geeft groeipapier een vrolijk en positief beeld van je organisatie, en haar normen en waarden. De mogelijkheden zijn schier eindeloos, van keukenkruiden tot eenjarige bloemen, van vaste planten tot groenten als tomaat of paprika. En vergeet het populaire wildebloemen- en kruidenmengsel niet! 

Mogelijkheden:

  • Kerstkaarten
  • Flyers
  • Enveloppen
  • Visitekaartjes
  • Complimentkaarten

Duurzame boodschap met groeipapier

Je boodschap laat hiermee een blijvende indruk achter bij de ontvanger. Je klanten en medewerkers hoeven na het lezen van je boodschap geen nutteloos papier meer in de prullenbak te gooien: zij planten met aandacht en vol verwachting je woorden in de grond, waar deze een tweede leven krijgen. 

Creativiteit

Groeipapier wordt geleverd in iedere gewenste vorm. Je kunt er natuurlijk ook boekenleggers, visitekaartjes of onderzetters mee maken: het is verkrijgbaar in de formaten A3, A4, A5, A6, A7 en DIN-lang, en in verschillende diktes: 120 gr./m2 en het stevigere 200gr./m2. Beide varianten kun je dubbelzijdig laten bedrukken. 

Groeipapier kan haast al je communicatie vergroenen. Misschien kun je zelfs een bloemperk(je) in de vorm van je logo laten maken, met bloemen in de huiskleur? Met dit duurzame bloeikaartje bezorg je iemand dubbel plezier; bij het ontvangen van de post én op het moment dat de gezaaide zaadjes opkomen en bloeien!

Groeikaarten sturen?

Wilje groeikaarten sturen? Bij Drukbedrijf.nl kun je groeipapier op 9 standaard formaten laten printen, en ze hebben nog veel meer duurzame papiersoorten. Het is een betrouwbare online drukkerij. Nieuwe klanten krijgen 10% korting.

groeikaarten bedrukken
Check deze time-lapse van groeipapier (10 dagen)