Sinclair Dino kerst merchandise

Bewonder deze leuke Sinclair Dino kerst merchandise: the most wonderful merch of the year!

Schattige Dino merchandise uit de olie industrie

Oliebedrijven zijn volgens klimaatactivisten gedoemd om net als dinosaurussen uit te sterven. Maar als je in de VS een grote groene Apatosaurus langs de snelweg tegenkomt weet je ook dat er een tankstation in de buurt is. Speciaal voor fans van het merk is er het hele jaar door leuke Sinclair merchandise te koop in hun webshop. Deze feestdagen droppen ze een speciale Holiday Collection.

sinclair dino merchandise kerst trui ornament
Kersttrui met dino en kerstboom ornament in de vorm van de Sinclair Dino
kersthanger dino sinclair pluche knuffel kerst
Pluche Sinclair Dino knuffel en Dino kerstboomhanger

Sinclair Dino: bijna 100 jaar oud marketing icoon

Een van de oudste namen in de Amerikaanse energie-industrie werd in 1916 opgericht door Harry Ford Sinclair. De ‘Sinclair Dinosaur’ van Sinclair Oil Company trad onder andere op tijdens de Wereldtentoonstelling van 1933-1934 in Chicago en werd al snel een marketing icoon. En geloof het of niet, net als Sinclair Oil Company bestaat hun Dino nog steeds!

Waarom hebben Sinclair benzinestations een dinosaurus?

Reclamemakers bedachten de beroemde groene Dino van Sinclair voor het eerst in 1930, ter promotie van Sinclair motorolie. De reden waarom ze kozen voor een dinosaurus is vrij simpel, het idee is afgeleid van het tijdperk waaraan wij in de tegenwoordige tijd al die rijkdom uit onze bodem te danken hebben: het Mesozoïcum. Dezelfde tijd waarin dinosaurussen over onze aarde rondzwierven.

De eerste campagne, met een dozijn verschillende dinosaurussen, was een groot succes. Het bedrijf ontwikkelde zelfs gesponsorde geologisch lesmateriaal voor scholen en bibliotheken. Er kwam een dinosaurus postzegelalbum waarmee je kon sparen voor zegeltjes. De eerste druk van de albums was binnen 48 uur uitverkocht. Na al die jaren heeft het groene silhouet van de dinosaurus een ongekende aantrekkingskracht op hun klanten, de webshop telt meer dan 120 verschillende gadgets en goodies bedrukt met hun iconische logo.

Lees ook:  RIVM merchandise
sinclair dino merchandise
sinclair oil dino merchandise webshop