Crypto bros love swag

Haha, ook crypto-boeren gaan voor fysieke promo’s!

Mocht je als leverancier van ‘ouderwetse’ relatiegeschenken vrezen voor een geheel digitale toekomst, maak je dan maar geen zorgen, aldus Inside Hook: zelfs de grootste brands van de crypto-wereld doen aan haptische reclame met echte branded merchandise! 

Crypto swag voorbeelden

Zo lezen we dat Bored Ape Yacht Club, waarschijnlijk de bekendste in de NFT-wereld, zojuist een eigen lijn muesli-merchandise op de markt heeft gezet om zichzelf te promoten en op relatief goedkope manier klanten te bereiken. En ze delen niet alleen fysieke muesli (met NFT!) uit, Bored Ape Yacht Club heeft zelfs een eigen online winkel  gevuld met alles, van hoodies, T-shirts en jassen tot koffers en rugzakken. Ook CryptoPunks, een ander groot NFT-merk, heeft een eigen merchandise-site. Op Rarible, een NFT-marktplaats, bieden verkopers naast hun digitale kunstwerken ook fysieke merch aan. Via Crypto Wardrobe koop je fysieke hoodies of een met Bitcoins geborduurde pet. De site heeft crypto swag van meer dan 40 verschillende assets van de meeste had ik als noob niet eens gehoord. Of simpelweg een sticker met de tekst: ‘crypto swag’ voor op je bidon, laptop of skateboard.

De kracht van fysieke promoproducten

We hebben  hier al vaak gewezen op brands uit ons tastbaar universum die in het metaverse NFT’s zijn gaan verkopen, al dan niet gevolgd door fysieke versies ervan. We vroegen ons af of er in het metaversum ook digitale relatiegeschenken gegeven zouden gaan worden. Voorlopig zien we – tot onze niet geringe vreugde – dat de spelers in die alternatieve wereld gretig gebruik blijven maken van onze oude vertrouwde tastbare promotionele producten!