Hoe populair zijn relatiegeschenken in Frankrijk?

Onderzoek: Fransen houden van cadeaux d’affaire (relatiegeschenken)!

De Franse vereniging van ondernemers in de relatiegeschenkenbranche, de Fédération française des Professionnels de la Communication par l’Objet, kortweg 2FPCO, heeft opnieuw onderzoek laten doen naar de houding van de Franse consumenten tegenover ‘reclame’. Uit de resultaten blijkt eens temeer dat het geven van een relatie- dan wel promotioneel geschenk door die consumemt hogelijk gewaardeerd wordt.   

Ik ben dol op die Franse uitdrukking, “communication par l’objet’!

Arnette

Bij het TSM/2FPCO 2021 onderzoek werd de Fransen gevraagd aan te vinken welke vormen van reclame zij het meest ( en het minst) waardeerden.  Het ‘promotionele object’ is nog steeds razend populair!

Objet media = relatiegeschenk

‘Objet media’ is de term die door 2FPCO gebruikt wordt voor promotionele geschenken in alle verschijningsvormen. In België en Nederland hoor je soms de vergelijkbare term: product media. Op 1 staat het commerciële evenement, tv-reclame (´pub tv´’) op 3. Het valt op dat Fransen niet veel waardering blijken te hebben op reclameboodschappen via de sociale media, voor buitenreclame (´affichage´), reclame via de radio en … sponsor boodschappen! 

relatiegeschenken frankrijk onderzoek 2022 tabel

89%

89% van de Fransen vindt het daarentegen wát leuk om een communicerend object te krijgen, 78% onthoudt wie het cadeau gegeven heeft en 79% bewaart en gebruikt het ook! 

Binnenkort kunnen de Fransen weer langs de weg gaan staan voor de immer vrijgevige karavaan van de Tour de France… en niemand kijkt naar de naam op de shirtjes van de wielrenners?  

Lees ook:  Conclusies kerstpakketten onderzoek 2017