Opvallende brandmovie: Oxious x Tim Hoekstra

Oxious zet videomarketing in met originele brandmovie voor de promotie van hun merk en producten. 

Oxious en kunstenaar Tim Hoekstra maken een brandmovie

Oxious, een Bcorp gecertificeerde leverancier van hamamdoeken voor de relatiegeschenkenbranche, publiceerde gisteren een inspirerende brandmovie. Bravo! Wat een tof idee voor relatiegeschenk leveranciers, om je te onderscheiden van je concurrentie!

‘A story to be told”… Oxious x Tim Hoekstra

Merk: Oxious
Art direction: Alter ego
Director: Lennard Blok
Projectmanager: Caroline Verschelden
Artist: Tim Hoekstra

Bedrijfsfilms of corporate video’s zijn er in overvloed, maar meestal heb ik er na 5 seconden al genoeg van. Deze brand video is een uitzondering. Een dergelijke collab heb ik nog niet eerder gezien in de promotionele producten branche. En het is een geslaagde combinatie! De video is in samenwerking met zandkunstenaar Tim Hoekstra en videograaf Lennard Blok tot stand gekomen. 

Storytelling

Een goede brandmovie toont diepgang, gelaagdheid en het karakter van een bedrijf. Je bedrijfsverhaal vertellen is niet gemakkelijk. Maar met een korte bedrijfsfilm of docu kun je door de voiceover, stijl, het kleurgebruik, muziek en het tempo heel dichtbij de identiteit van je merk.

We voelen ons zeer vereerd dat de Nederlandse kunstenaar Tim Hoekstra was toegewijd om deel te nemen aan dit project

Ester Smit (Oxious)

Zonder script

Het is bijzonder om te lezen dat de merkvideo van Oxious zonder script is opgenomen. Oxious mede-eigenaar Ester Smit: “We zijn een samenwerking aangegaan met de opmerkelijke filmmaker Lennard Blok om een korte merk video te maken die uitmondde in deze inspirerende documentaire. We voelen ons zeer vereerd dat de Nederlandse kunstenaar Tim Hoekstra was toegewijd om deel te nemen aan dit project. Geïnspireerd door geometrie en street art, maakt hij al sinds zijn jeugd kunstwerken op stranden, waarbij hij de omgeving als canvas gebruikt.