WK 2022 voetbalshirt met goed doel

Verantwoord meeliften op de Oranjegekte van het WK 2022? Dit limited edition voetbalshirt is een alternatief voor standaard oranje merchandise. Het fanshirt is er niet alleen voor oranje supporters, maar brengt ook hulde aan de 6500 arbeiders die zijn omgekomen tijdens de bouw van de stadions in Qatar voor het WK 2022. 

Winst speciaal voetbal fanshirt “don’t turn your back” gaat naar goed doel

“don’t turn your back” is een samenwerking tussen Cruyff en de stichting Pro2. Beide organisaties kijken uit naar een mooi WK voetbal in Qatar met hopelijk een goed presterend Nederlands elftal.

De tekst op dit speciale WK fanshirt ‘don’t turn your back’ is een verwijzing naar de erbarmelijke arbeidsomstandigheden in Qatar waarbij ook arbeidsmigranten uit Nepal om het leven zouden zijn gekomen. De vlaggen van 7 landen op de borst van het voetbalshirt verwijzen naar de landen waar de meeste arbeidsmigranten vandaan komen, waaronder dus ook Nepal. 

detail goede doel voetbalshirt oranje wk 2022 qatar

“We zijn niet alleen voorstander van dit WK maar ook van goede arbeidsomstandigheden voor alle arbeiders die WK’s mogelijk maken. En je kunt je rug niet keren voor het feit dat dit bij de bouw van de stadions voor dit WK niet het geval was.” lezen we op de website van Brandworks. Daarom hebben Brandworks en Cruyff hun krachten gebundeld. Cruyff heeft het mooiste voetbalshirt ooit uit het en de stichting Pro2 heeft een netwerk en de juiste contacten in Nepal. Brandworks steunt deze campagne door belangeloos alle media uitingen te creëren en te publiceren.

Het is tijd om een ​​standpunt in te nemen. De eenwording van landen door middel van voetbal mag nooit ten koste gaan van mensenlevens.

Cruyff

WK 2022 fanshirts (limited edition, 6.500 stuks)

Dit t-shirt is een speciaal herontwerp van het originele WK 1974 T-shirt waarin Johan Cruijff het Nederlands elftal leidde naar de finale tegen West-Duitsland. Op deze speciale editie staan ​​de zeven vlaggen van de landen waar de arbeiders vandaan komen. Op de 2 iconische strepen op beide mouwen staat de boodschap “Don’t turn your back” gedrukt. Er zijn slechts 6.500 stuks gemaakt om van dat gruwelijke aantal een krachtig statement te maken. Al zo’n 50.000 euro is er opgehaald met de verkoop van de shirts.

Lees ook:  Sinclair Dino kerst merchandise

Hebben?

Winst voetbalshirt naar Stichting PRO2

Alle winst zal worden gedoneerd aan een kleine NGO: PRO2-stichting. PRO2 richt zich op het helpen van de families van migrerende werknemers. Voorzitter Gerard Arink zet zich al vijftien jaar met hart en ziel in voor het welzijn van Nepalezen. De drie bestuursleden, waaronder Arink, hebben veel ervaring in Nepal en werken voor stichtingen. Er zijn geen beloning, vergoedingen of salaris voor de vrijwilligers en bestuursleden van PRO2.