Goalissimo voetbalshirts

Quatar: designers helpen Amnesty Wiedergutmachung campagne met Goalissimo voetbalshirts

De Amnesty-campagne FIFA : Time to Compensate Migrant Workers heeft tot doel druk te zetten op Qatar en FIFA herstelbetalingen te betalen aan buitenlandse werknemers die tijdens de bouwwerkzaamheden ten behoeve van het WERELDKAMPIOENSCHAP VOETBAL 2022 zijn gesneuveld, gewond of invalide zijn geraakt. 

Creatief bureau Hens Teeth heeft voor die campagne de Goalissimo-shirts laten ontwerpen, door 13 creatievelingen uit landen die met een elftal vertegenwoordigd zijn op het WK.

voetbalshirts amnesty goalissimo qatar

Het Mexico- shirt is ontworpen door Hola Lou, dat van Engelands door Kelly Anna London, van de USA door Vlad Sepetov, Brazilië door Monga, Kameroen door Sophie Douala, Argentinië door Sebastian Curi x Macarena Luzi, dat van Nederland door We Are Out of Office, België door Specht Studio, Duitsland door Eike König, Frankrijk door Marylou Faure, en dat van Zuid-Korea door Jaemin Lee. Yeye Weller ( Duitsland) ontwierp de sjaal.

Yeye Weller fansjaal shawl qatar wk 2022

Goalissimo is een viering van voetbal, een spel waar de wereld zielsveel van houdt, maar ook een uiting van kritiek op dit WK dat, eerlijk is eerlijk, op vele niveaus enorm problematisch is ,” verwoordt Hen’s Teeth oprichter en creatief directeur Greg Spring.

Week en Hummel

week architecten qatar memorial arbeiders

Hen’s teeth Goalissimo voetbalshirts is niet de enige – ook andere ontwerpstudio’s hebben initiatieven ontplooid rond het WK. Zo ontwierp architectuurstudio Week een conceptueel 4,4 kilometer hoog gedenkteken dat de (ca 6500, volgens Amnesty) herdenkt. Sportmerk Hummel creëerde een naamloos vuurrood tenue voor het Deense voetbalelftal als “protest tegen Qatar en zijn mensenrechtenrecord”. En in ons eigen land is er het “don’t turn your back shirt”, een samenwerking tussen Cruyff en de stichting Pro2.

dont turn your back voetbalshirt wk