WK 2022 Patches Albert Heijn: duurzaam en ingetogen

Spaar voor oranje patches van Albert Heijn. Het Nederlands Elftal heeft samen met bondscoach Louis van Gaal een boodschap voor alle fans: Samen kleuren we oranje! 

AH komt met WK patches en ingetogen WK campagne passend bij de controverse omtrent Qatar, gastland van het Wereldkampioenschap Voetbal 2022

Met de WK patches biedt Albert Heijn hun klanten de mogelijkheid om zich als Oranjefan te laten zien, zonder dat ze zich hiervoor als een idioot hoeven te verkleden. Een patch maakt namelijk van elk kledingstuk, ongeacht de maat of stijl, vrolijke oranje merchandise! Een slimme oplossing, want een voetbalfan shirt kan in principe meerdere toernooien gedragen worden. Je plakt/naait er gewoon om de twee jaar een nieuwe patch op!

alle AH patches
Alle 15 AH Patches

Omstreden WK

Duurzaam promotieartikel dus, maar er is waarschijnlijk ook bewust gekozen voor patches omdat het een enigszins ingetogen oranje fanartikel is. Meeliften op de oranjegekte is namelijk geen vanzelfsprekendheid gezien de controverse rondom gastland Qatar van het WK voetbal 2022. Albert Heijn onderscheidt zich met deze campagne van andere WK inhakers. Zeker in vergelijking met de Oranje Spencer en de bijbehorende gecancelde Jumbo-reclame. Een ding is zeker: supporters van het Nederlands Elftal zullen liever deze patches dragen dan de spencers van de concurrent!

Spaaractie WK 2022: Oranje Patches

Bij elke 15 euro aan boodschappen ontvang je een gratis oranje patch voor op je favoriete kledingstuk. Een patch, ook wel embleem genoemd, past bij een trendy retro look. Vanaf maandag 14 november t/m 4 december 2022 kun je sparen voor 15 verschillende AH patches. Alle emblemen zijn geborduurd en gemaakt van gerecycled materiaal. 

ah patches wk

Hoe bevestig je een patch?

Je kunt een patch doorgaans op kleding naaien, en je hebt ook strijkpatches of strijkemblemen die je met een strijkijzer aanbrengt. De AH patches kunnen ook plakken, zodat je gemakkelijk de patch op een t-shirt, trui, jack of broek kunt strijken. Vergelijkbaar met het borstzakje van Dropshot.

Lees ook:  Oranje Sjeik Sjaal

Reclamespot: Samen kleuren we oranje

Als sponsor van voetballend Nederland staan we achter Oranje. Dus hebben wij alles om thuis, In Nederland, voetbalkijken voor de fans zo lekker en voordelig mogelijk te maken. Dit toernooi gaan we samen kijken, samen eten en drinken, samen genieten.

Thuis voetbalkijken

Albert Heijn focust dit WK op het samen thuis kijken naar voetbal en heeft met de spelers en bondscoach Louis van Gaal een korte film gemaakt voor alle fans. Flemming en Typhoon schreven speciaal voor Albert Heijn het nummer ‘Allemaal Oranje’ waarbij verbinding centraal staat. In de film laat Albert Heijn met Louis van Gaal en verschillende spelers waaronder aanvoerder Virgil van Dijk en Oranje Leeuwin Jackie Groenen zien dat het achter Oranje staat, sterk verweven in de Nederlandse samenleving en voor iedereen. 

“We zijn geen sponsor van de FIFA noch van het WK in Qatar. Albert Heijn zal ook niet op het WK in Qatar aanwezig zijn”, benadrukte de keten eerder al in een verklaring. Albert Heijn is natuurlijk nog wel partner van voetbalbond KNVB en trotse supporter van voetballend Nederland. “Dit WK zet Albert Heijn in op samen met iedereen in Nederland achter Oranje te gaan staan.”