Perusa Fund verkoopt Xindao aan Gilde Buy-Out Partners

Persbericht

Perusa Partners Fund 2, L.P. (Perusa), een beleggingsfonds geadviseerd door onafhankelijke Perusa GmbH, verkocht Xindao International GmbH en haar dochterondernemingen (Xindao) aan Gilde Buy-Out Fund V (Gilde). De partijen zijn overeengekomen om de aankoopprijs of details van de transactie niet bekend te maken.

Topleverancier relatiegeschenken branche

Perusa heeft Xindao Holding BV overgenomen van zijn oprichters in augustus 2017. Xindao is een toonaangevende ontwerper en leverancier van functionele relatiegeschenken voor meer dan 4.500 B2B- en B2C-distributeurs in heel Europa en wereldwijd. Xindao heeft een uitstekende reputatie als een high-end speler die een groot deel van de omzet genereert via zijn eigen in-house ontwerp en merkproducten.

Xindao: de naam heeft veel betekenissen in het Chinees, die “nieuwe richting” is het meest geschikt voor hun bedrijfsfilosofie: een duurzame relatie opbouwen met leveranciers en klanten op basis van nieuwe ideeën en richtingen.

Sinds 1986 is Xindao een gerenommeerde leverancier van promotionele artikelen en geschenken. Een Nederlands bedrijf met kantoren in Nederland, Scandinavië, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, de Verenigde Staten, Hong Kong en Shanghai.

Succesvolle transformatie naar een managementbedrijf

Xindao kijkt terug op een geschiedenis van sterke dubbelcijferige jaarlijkse groeicijfers die zijn omzet in de afgelopen tien jaar hebben verdrievoudigd. Onder de eigendom van Perusa voltooide Xindao de transformatie naar een managementbedrijf, breidde het zijn internationale bereik uit met de acquisities van Xindao UK en Xindao Spanje en vestigde XD Design als een opkomend bagagemerk in de wereldwijde retailmarkten.

“Onder Perusa zijn we erin geslaagd onze positie verder te versterken om een ​​van de grootste leveranciers in de relatiegeschenkenbranche in Europa te worden. We hebben met Perusa in zeer goede harmonie samengewerkt, wat een goed voorbeeld is van hoe een private equity en een voormalig particulier bedrijf kan samen een bedrijf laten groeien en groeien “

Albert van der Veen, CEO van Xindao Group.

“Het bedrijf is erin geslaagd een uitstekend commercieel traject te handhaven terwijl het overging van een door een eigenaar geleide onderneming naar een door het management geleide organisatie”, zegt Dr. Hanno Schmidt-Gothan, algemeen directeur van Perusa GmbH, die de verkoper Perusa Partners adviseert. “Xindao is een geweldig voorbeeld voor de impact van een sterk managementteam, dat zeer efficiënte structuren en processen heeft opgezet, en een uitstekende werkomgeving.”

Raphael Weller, Investment Director bij Perusa GmbH
Xindao corporate video