Elvis-memorabilia

Elvis leeft – iemand betaalde $ 72.500 voor een potje met haar van de King

Het Amerikaanse veilinghuis Kruse GWS Auctions bood recent een aantal Elvis-memorabilia te koop aan. Met succes. Een van de Kings meest iconische attributen, een jumpsuit met bijpassende cape, werd verkocht voor het recordbedrag van $1.012.500. Daar kun je om lachen – maar het ultieme bewijs dat Elvis still lives leverde een wel heel bizar aandenken.

elvis haar in potje veiling opbrengst

Echt Elvishaar: phew!

Een pot met haar van de zanger, met “uitgebreide documentatie” om te bewijzen dat het geen faux fur betreft, bracht liefst $ 72.500 op, meldt Kruse GWS Auctions niet zonder trots in een persbericht.

“Deze lokken werden door de jaren heen verzameld en bewaard door Elvis’ persoonlijke kapper Homer Gilleland (aka Mr. Gil of Memphis)”. De laatste 20 jaar voor Elvis’ dood was Homer de persoonlijke haarstylist van The King. En hij wist postuum eeuwige roem te vergaren (google hem maar eens) door steeds kleine plukjes haar achterover te drukken. 

De unieke verzameling van zwart, bruin en alle tinten daartussen geverfd haar is zonder twijfel de grootste en best gedocumenteerde verzameling Elvishaar ter wereld, aldus de veilingmeester. Wat de fans ongerust moet maken is het feit dat het potje Elvis haar bij een eerdere veiling in 2002 nog voor  $115.120 van eigenaar veranderde.

Verzorging was blijkbaar een groot probleem op de veiling van dit weekend, aangezien het elektrische scheerapparaat van King’s Schick voor $ 3.000 werd verkocht.

Meer Elvis memorabilia

Andere hoogtepunten van de veiling, naast de Madison Square Garden jumpsuit plus bijpassende cape,  waren een scheerapparaat ( $3000), een racehelm gedragen in de film “Viva Las Vegas” ($ 23.750), zijn smoking uit “Frankie & Johnny” ($ 75.000), een paar laarzen ($ 28.750), bladmuziek van zijn Comeback Special uit 1968 ($ 15.000) en zijn custom made adelaarsriem ($ 25.000).