Duurzaam festival polsbandje met bloemenzaadjes

Festivals, evenementen en vakbeurzen kunnen een aanzienlijke ecologische voetafdruk achterlaten. Maar er is goed nieuws voor degenen die deze bijenkomsten groener willen maken: het 100% biologisch afbreekbare duurzame festival polsbandje met bloemenzaadjes is hier om een positieve verandering te brengen.

Duurzaam festival polsbandje: Plant een herinnering, oogst bloemen.

biologisch afbreekbare festival oplsbandjes groeipapier

Stel je voor dat je festivalpolsbandjes niet alleen een toegangsticket zijn, maar ook een bloemenperkje. Dat is precies wat de 100% biologisch afbreekbare duurzame festival polsbandjes met bloemenzaadjes te bieden hebben. 

Gebruik milieuvriendelijke polsbandjes voor je volgende event

Ik moet soms echt even in mijn ogen wrijven als ik lees wat leveranciers van polsbandjes verzinnen. Zo las ik hoe een supplier zijn festivalbandjes als duurzaam aanprees omdat ze gemaakt worden van hoge kwaliteit polyester en dat ze daarom gedurende lange tijd gedragen kunnen worden. Alsof iemand dat doet!

Je snapt: het traditionele plastic festival polsbandje heeft jarenlang dienstgedaan, maar de nadelen ervan zijn niet te negeren. Deze niet-afbreekbare polsbandjes belanden vaak als zwerfvuil in de natuur, en het duurt eeuwen voordat ze vergaan. Het duurzame festival polsbandje met bloemenzaadjes daarentegen is ontworpen met de planeet in gedachten.

Gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar materiaal, zal dit polsbandje in de natuur snel afbreken zonder schade aan te richten. Bovendien heeft het een verborgen verrassing – bloemzaadjes. Dit maakt het niet alleen milieuvriendelijk, maar ook een uniek aandenken.

Een duurzaam gebaar

Wanneer het festival tot zijn einde komt, is het tijd om te handelen. In plaats van het polsbandje door te knippen en weg te gooien, kun je het in de grond planten. Geef het wat water en wacht geduldig. Binnen enkele weken zullen prachtige bloemen opkomen. Dit symbolische gebaar herinnert je niet alleen aan het festival, maar laat ook iets moois groeien.

Lees ook:  Goodiebags voor virtuele evenementen

Het proces is eenvoudig, en het brengt een gevoel van voldoening. In plaats van bij te dragen aan afval, draag je bij aan het vergroenen van de wereld.

Voordelen voor festivalorganisatoren

Dit duurzame festival polsbandje biedt niet alleen voordelen voor festivalgangers, maar ook voor organisatoren. Festivals zijn vaak verantwoordelijk voor grote hoeveelheden afval, en het beheren ervan kan een kostbare aangelegenheid zijn. Door over te schakelen naar deze milieuvriendelijke optie kunnen festivalorganisatoren een verschil maken en hun ecologische voetafdruk verminderen.

De polsbandjes zijn volledig aanpasbaar, waardoor organisatoren hun eigen ontwerpen en logo kunnen toevoegen. Hierdoor worden de bandjes een gedenkwaardig souvenir voor deelnemers die het bewaren voor de zaaitijd.

Bestellen vanaf 100 stuks inclusief bedrukking

Dit duurzame idee komt van Marie Bee Bloom, die je misschien nog kent van haar groeipapier mondkapjes. Je bestelt deze duurzame festival polsbandje met bloemenzaadjes vanaf minimaal 100 stuks. Hierdoor zijn ze geschikt voor zowel kleine evenementen als grote festivals. De prijs is €1,58 per polsbandje, maar ik heb ze ook voor € 0,95 per bandje gezien met dezelfde MOQ. Dat bleek inclusief full color bedrukking, maar exclusief €65 instelkosten. Dus omgerekend €0,02 per bandje duurder dan die van Marie Bee Bloom. Je hebt ook alternatieven met een wat mooiere afwerking, maar dan moet je er minimaal 1.000 bestellen voor € 2,22 per bandje.