Slimme speldjes spaaractie Google IO goodiebag

Zucht: is er niets waar Google niet goed in is?

Briljante Google IO 2021: saaie swag, maar met slimme speldjes spaaractie

Vandaag, 18 mei 2021, begint de jaarlijkse Google-bijeenkomst voor techies, Google IO, die tot en met 20 mei zal duren.

Een virtuele  conferentie natuurlijk, net als vorig jaar, toen nog een fysieke bijeenkomst gepland stond – die dus helaas op korte termijn gecancelled moest worden.

De goodiebag van de virtuele bijeenkomst van Google IO lijkt 1 in een dozijn, maar zit slim in elkaar. Het geheim is kinderlijk simpel: een spaaractie met promotionele speldjes!

Terwijl veel bezoekers er wél voor betaald hadden. Zij kregen toen de belofte dat ze volgend jaar, nu dus, automatisch een kaartje zouden krijgen als ze zich via een speciale procedure zouden melden. De afgelopen dagen hebben zij bovendien een leuke goodiebag mogen ontvangen. Want goodiebags zijn nu eenmaal onmisbaar.

https://twitter.com/cola119_/status/1392701948940283908
https://twitter.com/Fumiya_Kume/status/1392715278463606785

Speldjes spaaractie

Software ontwikkelaars in Japan waren de eersten die ze door bezorgers aangereikt kregen. Ik vermoed dat ze niet onder de indruk waren van de inhoud: een grijs sweatshirt met de “I” en “O” in blauw gescheiden door een witte schuine streep. Daarnaast een keramische to-go mok en drie speldjes die een van de 17 Google developer tools verbeelden. 

En daar wordt het voor ons toch weer een beetje interessant. Volgens de I/O 2021 website levert Google 17 technologies and developer tools:  Accessibility, Android, ARCore, Chrome OS, Firebase, Firebase, Flutter, Google Assistant, Google Pay, Google Cloud, Google Play, Google Maps Platform, Material Design, TensorFlow, en Web. En die tools zijn omgetoverd in een reeks unieke promotionele speldjes.

Lees ook:  Goodies onmisbaar voor virtuele evenementen

In de giftbox zitten echter steeds slechts 3 speldjes. Google zegt daarbij: “Neem contact op met uw lokale Google Developer Groups om alle product pins te ruilen of te verzamelen!”. Met andere woorden: je moet moeite doen om de hele verzameling IO 2021 speldjes bij elkaar te krijgen. 

Daarmee heeft Google dan via een paar simpele speldjes, weer een uniek relatiegeschenk gecreëerd. Een give-away dat relaties ‘nudget’ om hun band met jouw merk te versterken en onderhouden door veelvuldig contact te zoeken met collega-fans. Met als bonus dat het resultaat ongetwijfeld weer waarde zal krijgen als verzamelobject.