De grote uitdaging: ondersteun lokale ondernemers!

Iedereen die door Nederlandse steden loopt ziet het zelf. De grote uitdaging voor 2022 (en daarna) zal zijn: zo veel mogelijk lokaal kopen en daarmee Je kleine boekhandelaar, slager, bakker of welke plaatselijke ondernemer dan ook ondersteunen.

Cadeaubon platform Beegift ondersteunt lokale ondernemers

Het Franse Beegift is een fervent verdediger van lokale ondernemingen. Op Beegift kun je een cadeaubon kiezen die geldig is bij alle winkels in steden die zich ‘Beegift City’ kunnen noemen. Heb je een stad en/of bedrijf geselecteerd, dan hoef je alleen een formuliertje in te vullen met het bedrag dat je wilt en te betalen met je credit card. 

4 miljard

De markt voor dergelijke cadeaubonnen in Frankrijk wordt geschat op een jaaromzet van 4 miljard euro omzet, of ongeveer 1% van de Franse consumentenbestedingen. In 2021 is Beegift sterk gegroeid – het is nu present in alle Franse departementen, in ruim 1200 ‘territoires’ met 14.000 aangesloten ondernemingen. Voor het komende jaar wil Beegift zijn positie nog verder versterken door zowel het geografisch bereik als het aantal aangesloten ondernemingen te verdubbelen, zodat het present is in alle steden met meer dan 50.000 inwoners. Draadoor hopen ze 2022 af te sluiten met meer dan 1 miljoen gebruikers die hun plaatselijke ondernemers willen steunen – door anderen met een cadeaubon te verblijden.

lokale winkeliers op cadeaubon platform beegift

Cédric Caron, oprichter van Beegift, heeft een ideaal. “Overal doen overheden en ondernemersorganisatie van alles om de lokale commercie te promoten, steunen en activeren – wij zien in die markt van 4 miljard euro een uitgelezen kans om daar ons steentje aan bij te dragen!  Zo maken we van de lokale cadeaubon een wapen om ook als kleine consument de plaatselijke gemeenschap te steunen!”

Lees ook:  Cadeaubon met cachet: verbinding, in plaats van verspilling

Beegift

Beegift werd in april 2017 opgericht. De aanleiding was dat Cédric Caron een cadeaubon van een landelijke keten aan zijn zus stuurde, die op het Franse platteland woont. Zij was verontwaardigd, dat hij haar naar een grote parfumketen stuurde, terwijl er 2 stappen van haar huis een mooie en goedkopere zelfstandige parfumerie bleek te zijn. De dichtstbijzijnde ketenvestiging was 1,5 uur rijden…