Wiersema’s bedrukte etenswaren in ‘Sponsored By’

Nieuw! Bedruk een pak melk met je logo of reclameboodschap.

Never waste a good crisis…  Profeten en idealisten verdringen zich om de hogere doelen en diepere oorzaken van de Covid-19 pandemie te duiden. Antiglobalisten en antikapitalisten hopen luidkeels dat het einde van ons economische systeem nakende is. Steunmaatregelen door de overheid zijn de laatste spasmen van de oude ongelijke orde en bewijzen het falen van marktwerking. Klimaatactivisten schrikken van de effectiviteit van het coronavirus, dat meer voor milieu en opwarming doet dan hun gehamer op CO2-reductie. Al deze diepgelovigen zien het einde naderen – alles wordt anders in het nieuwe normaal. 

25% korting op alle pakken KLM Melk, Delabrood, Maestro Elite notenmix, Tata Steel spinazie of Shell zonnebloem olie.

Kopen we in 2040 advertentieruimte in op de verpakking van alledaagse etenswaren?

Pauline Wiersema reflecteert in haar kunst keihard op maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Haar doel is ons te verwarren en onze angst voor het onbekende te vervangen door nieuwsgierige verwondering. Zo ook in haar project met bedrukte etenswaren: Sponsored by

bedrukte etenswaar Pauline Wiesema sponsored by
Credits: Cube design museum – Design challenge Luxe – Pauline Wiesema Thieu Custers

Nederland 2040

Zie ons land, over twintig jaar. De eerste levensbehoeften, groente en fruit zijn in het nieuwe normaal almaar duurder en duurder geworden. Een gezond dieet is voor de meeste mensen in 2040 niet meer betaalbaar. Wiersema gelooft duidelijk niet in een aanstaande heilstaat!

Sponsored by © beschrijft hoe er een verontrustend simpele oplossing gevonden wordt voor het probleem dat wij nu al met voedselbanken proberen te tackelen: bedrijven gaan standaard producten sponsoren in de ‘nieuwe normaal’ supermarkt.

Lees ook:  Zelf kleine oplage relatiegeschenken bedrukken?
melk verpakking logo sponsored by klm bedrukte etenswaren
Credits: Pauline Wiesema

Luxe is… eten zonder reclame?

Alleen zo kan de prijs laag gehouden worden en blijven (verantwoorde!) producten voor iedereen toegankelijk, zo is de stelling. In ruil daarvoor kunnen bedrijven hun logo en aansprekende ‘story’ in en op de alledaagse producten plaatsen. Voor degenen die wat meer geld te besteden hebben, is er van elk product een Premium-versie beschikbaar, zonder sponsored logo verpakking.


Gezien in het CUBE Design Museum te Kerkrade. Lijkt je dit een leuk idee? bekijk onze originele voorbeelden van bedrukt fruit.