Hotel zet ‘social gifting’ in als promotiemiddel

Seamill Hydro hotel maakt van de nood een deugd

Veel hotels hebben het erg moeilijk in deze barre tijden – de meeste zijn noodgedwongen gesloten.

covidherous hotel actie social gifting case

Nu de reisbeperkingen langzaam maar zeker verdwijnen, moeten zij extra hun best doen om gasten terug te lokken.  Het Schotse Luxury Beachside Hotel The Seamill Hydro besloot twee vliegen in één klap te slaan, door een campagne te lanceren die gebaseerd is op dankbaarheid jegens “de helden van de pandemie”.

Gratis overnachtingen voor zorgpersoneel

Het hotel belooft (hoopt?) ‘duizenden’ gratis overnachtingen aan eerstelijns NHS- en zorgsector medewerkers in het Verenigd Koninkrijk te kunnen schenken – ruim 3.500 van hen hebben zich tot dusver geregistreerd om van de campagne te profiteren.

Hoe werkt het?

‘Normale’ gasten worden opgeroepen/uitgenodigd om vanaf augustus tot december 2020 een hotelkamer te boeken via de website, en daarbij de promotiecode GIVE20 te gebruiken. Seamill Hydro doet dan een donatie van 20 procent van de waarde van de boeking aan hun eigen ‘Heroes Fund’.

Dat fonds wordt dan gebruikt om de gratis overnachtingen te betalen voor de zorghelden die zich opgegeven hebben. Tijdens het boekingsproces kunnen gasten een persoonlijk bericht achterlaten voor de ‘COVID-held’ die zij via hun boeking helpen aan een gratis overnachting in het hotel. Deze persoonlijke boodschappen worden afgedrukt op speciaal ontworpen kaartjes, die in elke geschonken kamer worden achtergelaten.

covidherous social gifting campagne hotel corona

En mocht de gast een tweede coronagolf vrezen – alle kamers die tijdens de campagne zijn geboekt, worden aangeboden onder het soepele annuleringsbeleid van het hotel. Voor meer informatie of om zelf een Schotse trip te boeken kunt u de website van het hotel bezoeken op: seamillhydro.co.uk/heroes.

Lees ook:  Duurzaam idee: oude relatiegeschenken doneren / recycleren

Ik vraag me in gemoede af, of die 3.500 gratis overnachtingen ooit gerealiseerd zullen worden… Ze zijn er in elk geval helemaal klaar voor:

Coronaproof Seamill Hydro