Promo ijsjes (die niet saai zijn) voor toeristen

China gebruikt hippe promo ijsjes om het toeristische aanbod te promoten

Het is voor de verandering weer eens lekker warm in ons arme landje (het koudste voorjaar sinds 1950 las ik ergens ?!?) en dat betekent: ijsjes eten! Het aanbod in de relatiegeschenken markt lijkt op het eerste gezicht breed maar eentonig. Dit is al heel apart:

Breed maar eentonig: het aanbod bedrukte relatiegeschenk ijsjes

3D print Promo ijsjes

Gelukkig zijn ze in China creatiever. De 3D waterijsjes die wij in 2017 als tip gaven, gaan daar momenteel viraal. Door het hele land zijn Chinese ijsverkopers met steun van de overheid op het lumineuze idee gekomen om plaatselijke bezienswaardigheden in allerlei smaken driedimensionaal op een stokje te bevriezen.

3d print promotie ijsjes toeristische attracties

Er zijn inmiddels zó veel verschillende soorten 3D ijsjes dat TikTokker Lisa Li ( die overigens in de US lijkt te wonen)  er video’s van maakt. Volgens Li zijn deze ijsjes een ware rage op Weibo. Het viel haar op hoeveel mensen daar enthousiast hun toeristische 3D ijsje showen. Toen ze zich er verder in ging verdiepen bleek haar dat honderden of misschien wel duizenden Chinese VVV´s op hun site dit soort ijsvormpjes  als souvenir aanbieden.

Promotionele ijsjes om het toeristische aanbod te promoten

De afgelopen jaren, legt Li uit, heeft de Chinese regering haar binnenlandse ‘culturele en creatieve´ instellingen enorm gepromoot, op allerlei gebied van architectuur, design, media tot beeldende kunst. Liefst wanneer deze ex/ of impliciet verwijzen naar de traditionele Chinese cultuur. 

Die trend heeft dus zelfs het vriesvak bereikt, zozeer zelfs dat de algemene term voor op toerisme gerichte ijsjes 文创雪糕 is, ofwel ‘culturele en creatieve bevroren lekkernijen’.

Lees ook:  Goodiebag voor Drau toeristen

Misschien ook een idee voor Amsterdam, om de toeristen weer terug te halen… Wie weet komen de ‘ I Amsterdam ‘ letters terug als 3D miniatuur waterijsje?