Pringles Augmented Reality-spel

Origineel idee! Met haar nieuwste AR gamification campagne verleidt Pringles vooral de jonge generatie gamers om sportfiguren te verzamelen.

Pringles maakt met Augmented Reality van verpakking een spelconsole

Pringles is al zo’n vijf jaar als sponsor actief betrokken bij de bloeiende e-sports scene.  Nu gaat de brand (van Kellogg)  nog een stap verder – in plaats van chips te leveren om gedachteloos te knabbelen tijdens het gamen biedt het merk de klant een complete Pringle-ervaring via een speciale augmented reality-campagne! Daarbij wordt de verpakking via een qr-code veranderd in een heuse game console. 

AR you ready? Klaar voor de eerste #PringlesAR-game?

“AR je er klaar voor?” heet de op augmented reality (AR) gebaseerde campagne, die deze week start in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland). Samen met bureaupartners Acne, Deloitte Digital en Demodern tovert het merk  de verpakking van zes variëteiten chips om tot een digitaal doel om penalty’s op af te vuren.

Daarmee kan de jonge gamer speciaal ontwikkelde verzamelobjecten “ontgrendelen”  – verschillende figuurtjes waarvan het uiterlijk is geïnspireerd op de Pringles-verpakking zelf. Om het verzamelen nóg verslavender te maken ( dan de Pringles zelf haha) kunnen fanatieke gamers gedurende de  campagneperiode elke week een limited edition fysiek poppetje winnen.

Met de gamification campagne wil Pringles een nieuwe productbeleving creëren, die met name de jongste doelgroep  voor  het merk moet innemen. “De consumentenervaring beperkte zich tot nu toe tot de aankoop en het opknabbelen zelf “, zegt Andreas Billker, Senior Market Activation Manager Pringles DACH. “Met AR breiden we de consumentenervaring uit, en betreden wij als merk Web 3.0 – het metaversum.”