Nano Note: de uitwisbare post-it

De Post-it is opnieuw uitgevonden! Check deze herbruikbare sticky notes

Er is bijna geen kantoor te vinden waar je geen gele briefjes aan beeldschermen of vergaderruimtes ziet hangen. Vooral Scrum Masters zijn dol op deze zelfklevende, uitwisbare mini notitieblaadjes. 

Gemiddeld verbruik je al snel 30-45 Post-It velletjes voor een Scrum meeting

Nu is er een herbruikbare variant beschikbaar. Niet magnetisch of statisch, maar ook (net als de originel Post-It) zelfklevend. Deze herbruikbare ‘geeltjes’ blijven op ongeveer elk denkbaar oppervlakte plakken. Dus het maakt niet uit wat je wil gebruiken wilt als scrumboard of kanban bord. Deze memo’s plakken overal!

Uitwisbare post-it voor agile organisaties

Post-its zijn een makkelijke en relatief goedkope manier om snel met Scrum te starten. De bekende zelfklevende memo’s zijn de perfect manier om je ideeën en gedachten op papier te kunnen zetten. De Nano Note’s zijn uitwisbare memo’s, een perfect alternatief voor de traditionele papieren post-it’s. 

Overal opplakbaar

De nano Note plakt op vrijwel ieder denkbaar materiaal zoals hout, plastic, glas, papier, metaal, steen, kurk, leer en zelfs stof. Na verloop van tijd kan er vuil verzamelen op de achterkant, waardoor hij minder goed blijft plakken. Was je nano Note simpelweg met wat water. Als de Nano Note is opgedroogd werkt deze weer als nieuw.

Bespaart papier

Duurzaam alternatief voor papieren sticky notes, doordat je minder wegwerp post-it’s gebruikt. Nano Note garandeert dat hun uitwisbare sticky notes minimaal een half jaar optimaal blijven werken.

Nano Note verstuurde ons dit setje van 10 duurzame sticky notes verpakt in een kraft papieren doosje + uitwisbare pen. Natuurlijk kunnen de uitwisbare notitieblaadjes ook bedrukt worden met je logo.

Lees ook:  Welk relatiegeschenk past bij jouw bedrijf?

Herbruikbare sticky notes: goed idee!

Werkt jullie team agile, bijvoorbeeld volgens de scrum methode op een fysiek scrum board? Dan mogen sticky-notes en de uitwisbare post-it niet ontbreken in je scrumruimte. Ik kan mij voorstellen dat veel mensen interesse zullen hebben in deze ‘nieuwe post-it’. Want traditionele sticky notes zijn super handig, maar niet al te duurzaam. 

Om die reden gebruiken sommige mensen deze kantoorartikelen niet meer. Je kunt overstappen op een digitaal scrumbord. Maar het schijnt dat een fysiek scrumbord meer interactie uitnodigt dan een digitaal scrumbord. Dus leuk om te zien dat er, net als de uitwisbare notitieboekjes, nu ook uitwisbare notitieblaadjes zijn. En dat is niet gek, want de markt voor dergelijke herbruikbare kantoorartikelen is enorm aan het groeien.