Uitwisbaar notitieboek

Een uitwisbaar notitieboek is een kruising tussen een whiteboard en een notitieboek. Je kunt dit notitieboekje oneindig gebruiken. Maar dat is niet het enige voordeel…

250 miljoen kinderen hebben geen schoolmateriaal om te leren schrijven.  In samenwerking met Kwasa en Rhiza, verkoopt Correctbook innovatieve relatiegeschenken zoals een uitwisbaar notitieboek. Vervolgens doneert Correctbook hun herbruikbare notitieboeken aan schoolkinderen in de sloppenwijken van Zuid-Afrika. Correctbook is een sociale onderneming strijdend tegen wereldwijde analfabetisme.

Bij ontwikkelingslanden denken we toch eerder aan gebrek aan drinkwater of eten. Pen en papier worden nog onderschat.

correctbook uitwisbaar notitieboek als relatiegeschenk en goed doel

Geld verdienen met goed doen?

Geld verdienen en tegelijkertijd ‘goed doen’. Dat kan toch niet? Oprichter Sam van Tol denkt van wel. Om ‘goed te doen’ is een stichting vaak afhankelijk van donaties en giften. Voor mensen die liever niet geld doneren zonder een tegenprestatie is het businessmodel van Correctbook de perfecte oplossing.

Mensen schaffen producten en diensten aan, omdat ze hen van een waarde voorzien. Er zullen dus altijd mensen zijn die een product aanschaffen, en zo bijdragen aan de oplossing van het maatschappelijk probleem. Dezelfde mensen die anders nooit een cent hadden gedoneerd.

– Sam van Tol (Oprichter Correctbook)

Voor deze social enterprise kan het geluk niet op. Nadat ze vorige week de Rotterdamse Startersprijs hebben gewonnen, is oprichter Sam genomineerd als ‘meest belovende jong ondernemer 2017’ door Sprout. Naast consumenten levert hij zijn whiteboard notitieboek ook aan bedrijven.

Uitwisbaar notitieboek bedrukken

De uitwisbare notitieboeken worden voor bedrijven ontwikkeld in eigen huisstijl. Een bedrukte Correctbook is al beschikbaar vanaf 25 stuks. Wie gingen je voor? Bedrijven als Shell en T-Mobile gebruiken correctbook. Maar ook V&VN. Dit is, met meer dan 70.000 leden, de grootste beroepsvereniging van Nederland. Ze hebben gekozen voor de Correctbook Pocket. Maar niet alleen vanwege het goede doel.

Lees ook:  McDonald's: Happy Meal speelgoed wordt duurzaam

Privacy in de zorg

In de zorg worden veel persoonlijke gegevens opgeschreven. Een stukje papier is immers niet te ‘hacken’. Je kunt je afvragen of al dat papier netjes door de papierversnipperaar gaat. V&VN is de beroepsvereniging voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. Om de betrouwbaarheid te verhogen worden Correctbooks gebruikt, zodat cliënt persoonlijke gegevens kunnen worden gewist na gebruik.

Schrijf. Wis. Herhaal.

V&VN bestond in 2016 tien jaar. De custom made pocket notitieboekjes werden uitgedeeld als gadget aan de leden op de feestelijke jubileumbijeenkomst. Een mooi alternatief voor papier. Zeker omdat medewerkers in de zorg vaak te maken hebben met privacy gevoelige informatie van cliënten. Met dit whiteboard notitieboek, tonen ze aan dat zij daar in elk geval bewust mee omgaan.

4 gedachten over “Uitwisbaar notitieboek”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.