McDonald’s DIY Happy Meal vogelhuisje

Nu hebben zelfs de kleinste gezinnen een plek om samen te eten.

McDonald’s deelt 1.400 op Happy Meal geïnspireerde vogelhuisjes uit voor Finse bossen.

Een derde van de vogelsoorten in Finland wordt bedreigd. Om zowel de gemeenschap als de natuur te ondersteunen geeft McDonald’s hier Happy Meal vogelhuisje DIY-sets cadeau.

happy meal mcdonalds vogelhuisje maken finland
vogelhuisje mcdonalds happy meal finland
happymeal vogelhuisje mcdonalds
Credits: Nord DDB Helsinki & McDonald’s

Het bouwen en opzetten van vogelhuisjes en nestkasten is een typisch Finse traditie. Gezinnen die Happy Meals kopen krijgen vanaf 26 september 2020 een DIY vogelhuis set cadeau. Met deze doe-het-zelf nestkastjes kunnen ze gemakkelijk hun eigen vogelhuisje bouwen. De DIY set bevat alle benodigde onderdelen om een ​​Happy Meal vogelhuisje samen te stellen.

Connectie met de natuur

De inspiratie voor vogelhuisjes kwam door corona. “Een van de bijwerkingen van COVID-19 in Finland was dat mensen de natuur in stroomden. Het voelt alsof de band van mensen met de natuur op een onvoorziene manier is versterkt en op een bepaalde manier is het idee voor de campagne naar voren gekomen. De iconische Happy Meal-box lijkt op een huis, een vogelhuis om precies te zijn. 

Het was dus logisch om families, natuur en Happy Meals samen te stellen en als resultaat hebben we een campagne die laat zien waar de Happy Meal voor staat: de kostbare tijd die we samen als gezin doorbrengen ”, zegt Kalle Wallin, Creative Director bij NORD DDB Helsinki.

Als onderdeel van de campagne doneert McDonald’s ook nog eens 10k van aan een goed doel: de bescherming van Finse vogels.