Kinetische oplader / powerbank

Ik zie steeds meer solar powered gadgets verschijnen. Maar deze kinetische oplader is een life saver in de meest rampzalige situaties.

Ik hoor je denken: kinetische oplader? Waarom is dit een origineel relatiegeschenk idee? Het antwoord is eigenlijk heel erg simpel. Want het veiligstellen van de stroomtoevoer voor je telefoon betekent toegang hebben tot basics zoals communicatie en verlichting. Daarom is dit een zeer nuttig relatiegeschenk idee als je op zoek bent naar een survival gadget.

Een telefoon met een bijna lege batterij is best eng. Maar weet je wat echt eng is? Een powerbank met bijna lege batterij!

Yanko Design

Duurzaam design

Het in Japan gevestigde design bedrijf Nendo heeft een powerbank bedacht, die je met-de-hand kunt opladen als hij leeg dreigt te raken. Het is een soort knijpkat-powerbank, maar dan anders. In elk geval lekker duurzaam!

Hoe werkt de kinetische oplader?

De Denqul-lader heeft een uitschuifbaar stokje, een draaischarnier en een interne dynamo. Hiermee kun je deze unieke powerbank letterlijk opladen met een beetje kinetische energie. Draai gewoon de powerbank in een cirkelvormige beweging, en je laadt de power-bank op.

Draadloos

Je kunt je telefoon rechtstreeks in de Denqul powerbank steken met behulp van een conventionele usb-kabel. Maar je kunt ook gebruik maken van de draadloze optie, dankzij de wireless bureau oplaadbeker.

Bron: Nendo

Lees ook:  Design ijsblokjes maker: ICEBREAKER Urban