Spaanse relatiegeschenken markt: 1 Miljard en internationale expansiedrift

Let’s get Spanish

Ik was benieuwd hoe de Spaanse relatiegeschenken markt eruitziet en interviewde daarom Almudena de Castro, commercieel directeur van de vakbeurs PROMOGIFT

PROMOGIFT is de enige beurs die uitsluitend gewijd is aan relatiegeschenken op het Iberisch schiereiland. Daarnaast is het sinds lange tijd de belangrijkste relatiegeschenken beurs in Zuid-Europa. Dus Almudena weet er alles van.

De beurs PROMGIFT bestaat al een tijdje. Wat zijn ontwikkelingen die jullie hebben waargenomen in de afgelopen 10 jaar, en wat verwachten jullie in de komende 10 jaar?

De internationale handelsbeurs voor relatiegeschenken die elk jaar gehouden wordt op de Feria de Madrid, heeft gelijke tred gehouden met de Spaanse relatiegeschenken markt waarmee het nauw verbonden is.

Onze markt heeft de afgelopen jaren niet de beste momenten meegemaakt.

De relatiegeschenken branche is altijd erg gevoelig voor veranderingen in de economie. Dat moet je niet vergeten, onze markt heeft de afgelopen jaren niet de beste momenten meegemaakt. Ondanks alle moeilijkheden, omdat investeringen in marketing en promotie de eerste zijn die te lijden hebben onder een crisis, zijn zowel de relatiegeschenken markt als de bijbehorende vakbeurs erin geslaagd door groeien en stabiel te blijven.

We verwachten een totale uitverkoop van de stands

Het is moeilijk om een ​​toekomstige tien komende jaren of zelfs de jaarlijkse evolutie ervan te voorspellen. Op dit moment zitten we midden in een opleving! Daarom kijken we zeer positief uit naar de komende editie van de beurs. We verwachten een totale uitverkoop van de stands, evenals een opvallend groeipercentage van het aantal bezoekers.

Lees ook:  Onderzoek emotionele invloed van promotionele producten

Het viel mij op dat er 2 brancheorganisaties op jullie site worden genoemd. Wat is het verschil tussen: AIMFAP en FYVAR?

De twee organisaties zijn aanwezig op PROMOGIFT, een beurs waarop zij hun volledige steun verlenen en waarvan zij eigenlijk promotors zijn.

In het geval van FYVAR brengt de vereniging producenten, groothandels en bedrijven samen die drukservices en machines leveren, terwijl AIMFAP zich uitsluitend tot fabrikanten, drukkers en groothandelaars beperkt.

Welke relatiegeschenken zijn dit jaar populair in Spanje? Zien we die terug op de beursvloer? Ik ken bijvoorbeeld een hip bedrijf dat custom gympen maakt vanuit Barcelona. Zijn er meer van dit soort innovaties?

PROMOGIFT is een beurs met een grote internationale dimensie, niet gesloten voor een exclusieve markt. Maar eerder open voor bedrijven over de hele wereld.

Wat het type product betreft? Het valt op dat personalisering een erg belangrijke service is. De nieuwste technologieën worden toegespast bij de meeste bedrijven in onze branche. Het zou niet eerlijk zijn om een ​​bepaald bedrijf hier te benadrukken. Er duidelijk significante ontwikkelingen in elk subsegment van productgroepen.

Leuk om te horen. Mijn lezers zijn actief in Noord Europa. Met name de Benelux. Waarom zou je PROMOGIFT moeten bezoeken als je actief bent in Nederland of België?

Hoewel er andere belangrijke Europese relatiegeschenkbeurzen zijn, is PROMOGIFT de toonaangevende vakbeurs in Zuid-Europa. En bovenal een evenement dat toegankelijker is vanwege zijn omvang en aantrekkingskracht.

Aan deze positionering, evenals de brede vertegenwoordiging van verschillende sectoren tijdens het evenement, kunnen we de knowhow toevoegen van een beursorganisatie zoals IFEMA. Dit is de belangrijkste exploitant van vakbeurzen in Spanje en een van de grootste organisatoren in Europa. En vergeet niet de vele voordelen die een stad als Madrid in geografische termen biedt, Met zijn alternatieve recreatie- en vrijetijdsaanbod, zeer gewaardeerd door de vakbezoekers aan onze beurzen.

Lees ook:  Marketeers kunnen dromen hacken

Als een extra stimulans voor het bovenstaande mogen we niet vergeten dat mogelijk drie, zo niet vier, van de exposerende bedrijven met de grootste ervaring, het potentieel en de expansie in Europa afkomstig zijn uit het Ibierisch schiereiland. Deze trend van expansie zet zich overeenkomstig voort naar de rest van de wereld.

Gaaf. Tot slot: Hoe groot is de Spaanse relatiegeschenken markt – uitgedrukt in omzet? En hoeveel distributeurs / fabrikanten telt Spanje eigenlijk?

De Spaanse relatiegeschenken markt heeft met name te kampen gehad met de ‘sleur’ ​​die de financiële crisis met zich meebracht.

De geconsolideerde markt op het Iberisch schiereiland wordt op dit moment geschat op één miljard euro (1.000 miljoen).

Met betrekking tot het aantal distributeurs hebben we een geschat aantal van 3.000 gespecialiseerde relatiegeschenken leveranciers. Daarbij tellen wij nog eens 2.500 bedrijven die gedeeltelijk actief zijn in de relatiegeschenken markt.

Wat het aantal fabrikanten / importeurs betreft, geeft FYVAR ons het cijfer van ongeveer 250 gespecialiseerde relatiegeschenken leveranciers.