James Dyson Foundation Challenge Cards

De James Dyson Foundation CHALLENGE CARDS! Briljante actie, van een geweldig merk.

Dyson heeft 44 uitdagende experimenten voor kinderen gemaakt, om thuis uit te proberen. Van een ballon aangedreven auto tot spaghettibruggen. De challange cards bestaan uit 22 wetenschappelijke en 22 technische uitdagingen ontworpen door de ingenieurs van Dyson.

Gratis Dyson challenge cards

Veel bekende experimenten met leuke eenvoudige instructies, illustraties en uitleg / video’s. De instructies zijn in de vorm van zogenaamde challenge cards via een speciale website gratis te downloaden.

dyson challenge cards balloon experiment

44 Dyson challenges

Wist je dat je de snelheid van het licht kunt meten met een magnetron, lineaal en stuk chocolade? Deze en 43 andere uitdagingen (challenges) op het gebied van wetenschap, technologie, techniek en wiskunde kun je gewoon thuis of in de klas uitvoeren. De bedoeling is om jonge nieuwsgierige geesten uit te dagen. En om praktische experimenten aan te moedigen.

Kun je een ballon spiesen zonder hem kapot te laten knallen? Wat gebeurt er als je een klok in een aardappel steekt?

Dyson

De Verenigde Staten moeten het komende decennium ongeveer een miljoen meer professionals op het gebied van wetenschap, techniek en wiskunde produceren. Maar om de ingenieurs van morgen te inspireren, moeten jonge mensen begrijpen dat techniek relevant en gaaf is.

Relevantie wint het van opportunisme

De gratis challenge cards en online hulpmiddelen van Dyson doen precies dat. Super relevant nu we verplicht moeten thuiswerken, en kinderen niet naar school kunnen. Dus waar denk je dat die science kids later willen werken? Oh ja… voor de Steve Jobs van de stofzuigers!