IKEA opent een nieuwe winkel op Roblox… en betaald mensen om daar te werken!

IKEA betaalt echte mensen € 14,80 per uur om virtuele gehaktballen te serveren. En ik maar denken dat het metaversum inmiddels een stille dood gestorven was… 

We hebben hier ‘vroeger’ vaak geschreven over dat alternatieve universum en de marketingkansen aldaar. De laatste tijd niet meer. Maar wat blijkt? Roblox heeft intussen liefst 77,7 miljoen dagelijkse gebruikers, en nog steeds wordt de omgeving door een aantal bedrijven gebruikt om hun merken ook daar te promoten. Intussen groeide de kritiek dat het platform vooral kinderen misbruikt – wat Roblox natuurlijk ontkent.

Je begrijpt mijn verbazing toen ik las dat IKEA in het VK echte mensen zoekt om (via hun avatar) zweedse balletjes te verkopen om voor £ 13,15 / € 14,80 per uur aan de slag te gaan in hun virtuele winkel op of in Roblox?

Virtuele personeelswerving?

Ze noemen het de Co-Worker Game, alwaar Ikea dus Roblox-gamers wil “laten ervaren hoe het is om in het virtuele universum van IKEA te werken”, zo meldt het bedrijf. Er zijn maar enkele  plekken beschikbaar, en je kunt solliciteren tot 16 juni aanstaande. Je moet 18+ zijn en in het VK of de Republiek Ierland woonachtig zijn om je aan te melden. De Co-Worker Game zelf (dus de Zweedse-ballen-tent) gaat op 24 juni open.

“Deze bijzondere werkervaring geeft gamers de gelegenheid om kennis te maken met IKEA’s unieke HRM visie, waarbinnen niet-lineaire carrièretrajecten de norm zijn en zijwaartse carrièrebewegingen tussen verschillende departments  normaal zijn!”.

IKEA

De tien sollicitanten die aangenomen gaan worden kunnen vanuit het verkopen van Zweedse balletjes promotie maken naar andere afdelingen, om daar klanten te helpen kiezen.

Lees ook:  Is de aanbrengbonus weggegooid geld?

IKEA op Roblox

“We zijn blij en trots dat we het eerste major brand zijn dat op Roblox betaald werk biedt, ook om te laten zien hoe wij anders omgaan met de ontwikkeling van personeelsleden en onze unieke carrièrefilosofie ook in het metaversum tot leven brengen”, aldus Darren Taylor, Country People and Culture Manager van IKEA. “Er zijn veel manieren om te leren en te groeien bij IKEA, en dat is waar IKEA op Roblox om draait.”

ikea roblox personeelswerving