5 Banenmarkt giveaways

Banenmarkt giveaways: leuke goodies voor jong talent

Bedrijven moeten, nu meer dan ooit, scherp aan de wind zeilen als het gaat om het maken van een positieve indruk. Niet alleen in de ogen van klanten en ketenpartners, maar ook van de samenleving als geheel – al was het maar om een aantrekkelijke werkgever te lijken/ zijn!) voor toekomstige medewerkers. 

In de huidige markt jong talent binnenhalen kan nog wel eens knap lastig blijken, zo lezen we wekelijks in de krant. Je zult een goed verhaal en een nog beter aanbod klaar moeten hebben om (bijna) afgestudeerden  aan te spreken. Wat drijft ze? En waar baseren ze hun keuzes op? 

Meer salaris, meer uitdaging

Onderzoeksbureau Motivaction* vroeg, in opdracht van recruitment specialist YoungCapital, aan ruim 1000 jongeren tussen de 15 en 27 wat ze qua toekomstige baan drijft. ‘Waarmee maakt jouw werkgever de grootste kans om jou in dienst te krijgen en te houden?’

De antwoorden waren duidelijk. 71% van de jongeren vindt salaris(hoogte) belangrijk. Verder kunnen leren en ontwikkelen noemt 55% als belangrijk, net als doorgroeimogelijkheden (38%). Maar al te vaak zie je tegenwoordig dat jonkies na een half jaar al een promotie verwachten… Een goede werksfeer is ook belangrijk, vindt een op de drie respondenten. Geef ons waar en wanneer mogelijk de vrijheid die we nodig hebben, vinkt 32%  als belangrijke factor aan. Dat betekent ruimhartig thuiswerkbeleid! En veel vakantiedagen voor skiën, Thailand en Peru.…

Recht uit de schoolbanken een baan

Bedrijven proberen elkaar op allerlei manieren de pas af te snijden en de beste potentiële werknemers zo snel mogelijk aan zich te binden. Sommige studenten (finance!) worden al tijdens hun studie benaderd voor een baan – soms onder het mom van een stage, maar het komt geregeld voor dat bijna afgestudeerden al een baanaanbieding krijgen.

Lees ook:  Geannuleerde evenementen hoeven geen geannuleerde promotiecampagnes te betekenen

Een goede gelegenheid om die kansenparels zo vroeg mogelijk voor je te interesseren zijn  banen- en beroepenmarkten. Zeker banenmarkten zijn hot, zowel die gericht op bepaalde regio’s als die voor bepaalde sectoren. Geen wonder dat steeds meer bedrijven zichzelf op dergelijke evenementen presenteren; daarnaast zie je steeds meer eigen wervingsevents van ondernemingen, zoals “Training Day” of “Girl’s Day”, alles  om zichzelf voor te stellen aan potentieel jong talent.

Passende banenmarkt giveaways!

Iedereen die weleens aan een banenmarkt heeft bezocht (of welke andersoortige beurs dan ook!) heeft de kracht van giveaways en goodiebags met eigen ogen kunnen aanschouwen. Goed voorbereide medewerkers kunnen  met behulp van slim gekozen promotieartikelen geïnteresseerde studenten moeiteloos hun stand inlokken en een goed en wervend gesprek aangaan. Lijkt de geïnterviewde een geschikte kandidaat, dan is het een kleine moeite om haar bij het afscheid ( “tot gauw!”) een memorabel geschenk mee te geven, dat letterlijk een positieve indruk van je organisatie achterlaat.

“Ik wil je graag bedanken voor je tijd en belangstelling.” Ik kan me jou heel goed voorstellen als medewerker bij ons bedrijf en we zien dan ook graag een sollicitatiebrief tegemoet. Om contact te kunnen houden, geef ik je mijn kaartje en als klein cadeautje een oplaadkabel voor je smartphone, zodat we optimaal kunnen netwerken.”

Kies je giveaways met zorg

We hebben het hier al vaak opgesomd, de kenmerken van een effectief relatiegeschenk, of beurs giveaway.

  1. Nut
  2. Kwaliteit (materiaal, constructie, design)
  3. Duurzaamheid
  4. Originaliteit
  5. Compatibiliteit

Je promotieartikelen moeten compatibel zijn met waar je organisatie voor staat. Alleen als dit het geval is, kan een geschenk de visie, waarden en doelstellingen van een organisatie overtuigend overbrengen. Ik kocht onlangs in de Negen Straatjes een (duur) parfum. Dat werd verpakt met een ter plekke voor mij en mijn doel bedrukt sierlint eromheen. Klein gebaar, grote impact.

Compatibiliteit. RCS recycled plastic Soundboom waterdichte 6W luidspreker. Inclusief bedrukking vanaf €35,88 – Credits XD Design.

Lees ook:  Opvouwbare speaker bedrukken: grappig en goedkoop premium

Originaliteit. Dit moet je zien! Je eigen logo snoepjes live laten maken op een paar vierkante meter in je stand: gegarandeerd traffic en een leuke ‘ijsbreker’ – credits Papabubble.

Duurzaamheid. Traditioneel, oerdegelijk en ook nog hip: je eigen bedrukte emaille mokken vanaf €8,84 inclusief logo – credits Emalco.

Kwaliteit. Unisex teddy sherpa van 100% gerecycled polyester vanaf €40,65 inclusief borduring – Credits Stanley Stella.

Nut. Ciro RCS lunchbox van gerecycled staal. Het deksel, gemaakt van FSC®-gecertificeerd acaciahout, is voorzien van een handige PU-band met klittenbandsluiting, daarmee kun je voor de dag komen op je eerste werkdag! Vanaf € 29,85 excl gravure – credits Vinga of Sweden.