Houten pennen graveren

Ik hou van houten gegraveerde pennen

Houten pennen: graveren of bedrukken?

Wil je houten pennen graveren of bedrukken? Met een mooie (leuke, dure, grappige, enzovoorts) pen kun je altijd aankomen. Niet voor niets blijft de bedrukte pen, ondanks onze digitale revolutie, het meest populaire relatiegeschenk en promotieartikel.

Persoonlijk heb ik ze in groten getale en in alle varianten – van eenvoudige bics die het zelden (nog) doen, tot een fraaie Parker-set van goudkleurige vulpen, vulpotlood en balpen met de naam van wijlen mijn opa erop gegraveerd. De man stierf lang geleden op 90-jarige leeftijd – die balpen doet het nu nog! Echt waar…

Favoriete pennen

Persoonlijk heb ik twee favorieten: de klassieke dikke zwarte vulpen en de simpele houten balpen. Zoek op de website van La Couronne du Comte naar merken als Aurora, Sailor, Waterman en Mont Blanc. Dat is dé specialist voor penliefhebbers in België en Nederland.

houten pennen bedrukken vulpennen graveren voordelen nadelen

Beide vind je dan ook altijd op mijn bureau. Sommige bedrukt, sommige maagdelijk. Beide soorten voldoen ook aan de hedendaagse eisen van duurzaamheid, de Parker misschien nog wel meer dan de houten balpennen – die immers toch een kunststof inktpatroon hebben.

Houten balpen

Voor de meeste campagnes is de houten balpen een ideaal relatiegeschenk. Ze voelen prettig aan (prettiger dan dat kille plastic, en zeker dan die ribbels van BIC), gewaardeerd door de ontvanger, en redelijk ‘groen’. Kortom: originaliteit, stijl en bewustzijn in één.

Onder: twee voorbeelden van houten pennen setjes van de twee grootste relatiegeschenk leveranciers in Europa.

2-Delige bamboe pennenset inclusief Touch Screen Punt

2-Delige bamboe pennenset inclusief Touch Screen Punt. Verpakt in kartonnen doosje met bamboe print.

houten pennen graveren set beukenhout

2-Delige schrijfset bestaande uit een beukenhouten balpen, en een vulpotlood met metalen tip en clip. Verpakt in een bijpassende cassette.

Of je de pen wilt bedrukken of graveren, hangt af van wat je met het geschenk wilt uitdrukken, en van je beschikbare budget. Lees meer in het overzicht: druktechnieken voor relatiegeschenken.

Lees ook:  15 beste beurs giveaways

Graveren of bedrukken?

Een gegraveerde boodschap heeft meer allure, maar drijft de kostprijs aanzienlijk op. Heb je grotere aantallen nodig, reken dan ook op langere levertijden – het proces is tamelijk complex. Bovendien kan er minder informatie in gegraveerd worden dan wanneer je ze bedrukt.

Ook kleurgebruik is beperkter: delicate gegraveerde logo’s slijten snel. Anderzijds mag je zeker bij een houten pen het ‘dure’ effect van graveren niet onderschatten. Een iets diepere gravure blijft langer leesbaar dan een gedrukte boodschap, die slijt veel sneller. 

Als je gaat voor een fraai design (en je kunt nu ook voor gecertificeerd hout kiezen) zal de ontvanger zuinig zijn op de houten pen, en eerder geneigd om een nieuwe stift erin te doen; zodat hij nóg langer meegaat.  Wat dat betreft is een gegraveerde houten balpen een duurzame ondersteuning van je brand en boodschap.

graverenbedrukken
Meer allureLagere kosten
Complex procesSnellere levertijd
Beperkt kleurgebruikFull color mogelijk

Je kunt natuurlijk ook voor een gouden Parker-set gaan…