Supermarkt kerstcampagne: geven is haast nog fijner dan krijgen

Spar vervult kerstwensen van ongeveer duizend klanten met haar hartverwarmende kerstcampagne

In de aanloop naar Kerst 2021 besloot supermarkt Spar In Zwitserland tot de campagne “Wünsch dir was”. Daarmee hielp het concern klanten geheime wensen van dierbaren te vervullen. Want zelfs in het welvarende Zwitserland zijn er mensen die, hoe graag ze het ook zouden willen, hartenwensen van hun geliefden zouden willen vervullen, maar dat niet kunnen betalen. Spar heeft, geheel in lijn met hun nieuwe slogan “Immer für Dich da” van veel van deze klanten hun droom tot werkelijkheid gemaakt in de kerstcampagne ‘Doe een wens’.

Realisatie

Serviceplan Suisse verzorgde aangrijpende video’s van gelukkigen die hun ‘Wünsch dir was’ geschenk ontvingen uit handen van de blije gevers; deze worden nu in Spar-filialen door het hele land vertoond en natuurlijk ook op Spar.ch en de Spar-Facebookpagina’s.

Het contentteam van Serviceplan Suisse legde heel integer de overhandiging van de geschenken vast. Volgens het bureau geen gemakkelijke taak, vanwege de noodzaak respectvol om te gaan met dergelijke intieme momenten van geluk en toch de emoties vast te leggen

Wat waren de wensen?

Zo is er een video van de tante die de grote wens van haar 10-jarige neefje kan vervullen: hij wil heel graag eens het Noorderlicht zien. Of de gepensioneerde moeder die haar blinde, jong getrouwde dochter een echtelijk bed wil geven voor in hun nieuwe appartement. Ook de stille en onbereikbaar lijkende wens van een ernstig zieke vrouw werd door haar dochter aan de supermarktketen voorgelegd: zij wilde heel graag een speciaal apparaat dat haar het maken van fotoboeken versimpelt. En zo werden dit jaar circa 1.000 wensen vervuld door Spar! Een hartverwarmend kerstcampagne idee voor supermarkten.

Lees ook:  PLUS Oranje Plaids WK 2022