Loyaltyprogramma Delhaize maakt gezond goedkoop

Wat als je heel België gezonder wil doen eten? Dan maak je gezond goedkoper. Ontketent de nieuwe SuperPlus Card een gezonde revolutie in supermarkt loyaliteitsprogramma’s?

Slim maar brutaal: Delhaize (Albert Heijn) wil klant beter leren kennen en nog gezonder maken.

“Delhaize is niet de goedkoopste super!” schreeuwen talloze billboards in België je de laatste tijd toe. Wat is dat nou weer, vraag je je af – een poging van de concurrentie van de AH-zuster om een merk dat toch al niet bekend staat om zijn bodemprijzen de grond in te boren? Nee hoor, de campagne is er een van Delhaize zelf.

delhaize supermarkt billboard super plus loyalty programma
Billboard Delhaize

Plus wordt SuperPlus!

De firma met het bekende leeuwenlogo lanceert daarmee haar nieuw loyaliteitsprogramma, dat zich uitdrukkelijk richt op consumenten die “gezonde” producten willen kopen. Delhaize vervangt eindelijk de oude Carte Plus  (2 miljoen actieve gebruikers), die 29 jaar geleden als eerste klantenkaart in België werd gelanceerd.

In plaats van weer een zinloze prijzenoorlog te beginnen, wil Delhaize consumenten ‘belonen’ die belang hechten aan gezonder voedsel. Juist nu, midden in de pandemie, komt Ahold Delhaize  met een upgrade in de vorm van de SuperPlus Card met bijbehorende app.

Persoonlijke aanbiedingen

De essentie is, dat Delhaize op basis van bekende data klanten gepersonaliseerde aanbiedingen wil gaan doen. Op zich niets nieuws; ik ontvang al tijden elke week ‘persoonlijke aanbiedingen van de Appie die me zelden iets doen en waarvan ik me steeds afvraag of de kassière ze ook als zodanig herkent. 

Wie gezond winkelt, krijgt bij Delhaize een speciale korting

Het nieuwe van dit Delhaize-programma is dat de klant (ongevraagd) persoonlijk advies krijgt. “Tot nu toe stuurden we ‘slimme’ aanbiedingen, bijvoorbeeld van luiers voor gezinnen met baby’s. Met de Superplus Card gaan we veel verder: we bieden bijvoorbeeld korting op gezondere minder vette snacks aan bewezen grootgebruikers van chips!” legt Roel Dekelver, woordvoerder van Delhaize, uit. 

Lees ook:  Wat zijn de beste influencer marketing geschenken?
gezonder eten loyalty supermarkt campagne delhaize super plus

Naast gezond goedkoper maken, laat SuperPlus je ook genieten van extra promo’s bovenop de folderpromo’s. Uiteraard spaarpunten die je kan inruilen voor producten naar keuze én tools die je het leven makkelijker maken. SuperPlus zit namelijk in de handige Delhaize-app waarmee je een digitaal overzicht krijgt van je Nutri-profiel, persoonlijke uitgaven en veel meer.

Korting op producten met een Nutri-score van A of B

De aangeboden korting wordt bovendien nog hoger als de klant producten koopt met een Nutriscore; oplopend tot 15% bij meer dan 5.000 producten met een Nutri-Score A of B. En hoe meer persoonlijke gegevens de Delhaize-klant bereid is te verstrekken, hoe hoger deze kortingen zullen zijn. 

Volgens Delhaize kan een heel bewuste (wat gezond voedsel betreft, niet qua privacy!) keuze zo tot 360 euro per jaar besparen.

Privacy

Gaat Delhaize daarmee niet veel te ver, vragen privacy-deskundigen zich af.  Zeker als je bedenkt dat AHold Delhaize van plan is de aldus verzamelde gegevens  ok te delen met partners, of dit nu AH dochters als Bol.com zijn of ‘vreemde’ leveranciers.”We doen niets zonder uitdrukkelijke toestemming van de klant,” aldus Dekelver. “Bovendien gebeurt alles op een volledig anonieme manier, de privacywetgeving wordt volledig gerespecteerd. Wat we met onze partners delen, zijn de resultaten van onderzoek naar consumptietrends, geen privégegevens!”

Daarbij moeten we denken aan zaken als veranderingen in de consumptie van biologische producten, het gekozen type verpakking, het gebruik van voedsel dat rijk of arm is aan suiker en zout, enz. “Die kortingen kunnen we natuurlijk alleen aanbieden als die partners op die manier bij het initiatief betrokken zijn en “blijven!”

“Gezond eten is een keuze. Gezond goedkoper maken voor iedereen ook.”

Delhaize

Kenners in België vinden deze move slim maar brutaal. “Dit is een programma dat de markt wakker schudt. Door te gaan voor een gezonder, duurder en daarmee winstgevender assortiment, kiest Delhaize duidelijk positie, en gaat voor de beredeneerde loyaliteit van klanten met hogere koopkracht.”

Lees ook:  Lidl JungleMini spaaractie 2021