Eau d’ Office: Kaarsen met kantoorgeur

Breng je thuiswerkers weer in balans met de fijnste geuren van kantoor

Eau D’Office-kaarsen creëren kantoorgeur voor thuiswerkers

Kaarsen die de geur van een kantoor verspreiden – het klinkt als een grap. En een grap was het, tot de orders binnenstroomden. Wil je de werkplek van je thuiswerkers nog fijner maken? Naar welke aspecten van het oude kantoorbestaan hebben ze het meeste heimwee denk je?

Naar die ene secretaresse/marketingassistent? Of naar die vertrouwde geur van vloerbedekking, smerige koffie, slecht geventileerde toiletten en het printhok? Als de bestellingen van Eau d’Office-kaarsen een indicatie zijn, missen onze collega’s vooral die geuren uit hun prepandemische vorige kantoorbestaan.

eau doffice geurkaars kantoor lucht grappig relatiegeschenk lockdown

Afscheidscadeau collega: geurkaars

Creative directors van designers R/GA Katie Facada en Thibault Gerard verzonnen de eau d’office geurkaarsen als geintje voor het afscheid van een paar oude collega’s. ‘Het was echt smerig, wat we deden’, zegt Facada. ‘We smolten kaarsvet en gooiden er zoveel mogelijk vieze dingen en geurtjes in – sterke drank, koffiebonen, chips uit de automaat, een sandwich, oude post-its en nog veel meer dingen die we in het kantoor vonden.’ 

Laat je door deze geurkaarsen terugvoeren naar het saaie 9 tot 5

Maar het resultaat, kaarsen met rare namen als ‘breakfast leftovers in edit suite 01’, of ‘bold bouquet of bacon, egg and cheese after a 20-hour edit’ en ‘room 12F.1 after a six-hour workshop’, maar ook ‘hardworking blend of anti-perspirant and musky colognes, in the smallest conference room at RGA’ waren een succes. Iedereen wilde ze hebben, en dus besloten ze de serie ook te (laten, door een professionele kaarsenmaker) maken voor de 650 collega’s bij R/GA.

Lees ook:  Coronaproof kerstpakket van anderhalve meter lang

Geurkaars kantoor als relatiegeschenk

Daarna ging het via mond-tot-mond reclame snel. Ex-werknemers vroegen ernaar, relaties… en zo groeide een hele serie ‘diverse’ geurkaarsen. Vooral  de ‘warm 96-page deck left on the printer’ en  ‘afternoon rush at the coffee bar’ kaarsen bleken erg geliefd.

‘Ze zijn nu niet te koop’, zegt Thibault Gerard in diverse interviews, ‘We geven ze weg als relatiegeschenk, om te vieren dat we nu al ruim een jaar thuis moeten werken.’ Op dit moment worden ze helaas niet buiten de VS geleverd, en er bestaan ook geen concrete plannen om het idee echt commercieel te ontwikkelen. Maar er is zoveel enthousiaste response, dat ze de komende weken nog wel een paar nieuwe geurtjes gaan proberen te maken.

Originele corona inhakers

Homo Sapiens heeft erg sterke geurherinneringen. Geen wonder dat we nu de geuren van vóór de lockdown associëren met een ander, gelukkiger leven. Daarom creëerde brouwer Miller Lite (ja, die van het eenarmige covid teeshirt) een limited serie geurkaarsen genaamd ‘Bar Smells’ – verschaald bier en sigaretten. Luxe kaarsenmaker Diptyque uit Parijs kwam recent met een stedencollectie, die de pijn van het niet kunnen reizen naar Parijs, Hongkong, Tokio en Berlijn moet verzachten. Allemaal originele inhakers op de lockdown met geurkaarsen.

Fijne herinneringen hoeven niet per se lekker te ruiken…