Communiceren met duurzame promotie-artikelen

Bedrijven moeten meer communiceren over duurzame initiatieven, dat kan direct met duurzame promotie-artikelen.

Versterk duurzaam imago, communiceer met milieuvriendelijke relatiegeschenken en promotie-artikelen

DPG Media publiceerde onlangs voor de derde keer op rij haar panelonderzoek met betrekking tot duurzaamheid. Uit het onderzoek, uitgevoerd door Panel Inzicht onder 500 respondenten, blijkt ondere andere dat Nederlanders het belangrijk vinden dat bedrijven meer communiceren over hun duurzame initiatieven. 

Bereid meer te betalen voor duurzame producten

Verder komt naar voren dat de helft van de respondenten bereid is meer te betalen voor een dienst of product wanneer een bedrijf een duurzaam imago heeft. 61% van de respondenten vindt het dan ook belangrijk dat bedrijven duidelijk communiceren over hun duurzame diensten en producten.

Voorkeur voor gerecycled plastic

Vanzelfsprekend moeten bedrijven voldoen aan deze snel toenemende vraag naar duurzame producten. De respondenten geven een sterke voorkeur aan voor producten die gemaakt zijn van gerecycled plastic. Daarnaast geeft 50% van de respondenten aan eerder te kiezen voor een product dat aangeboden wordt door een bedrijf dat bewust omgaat met duurzaamheid. Een logische gevolgtrekking van deze eenduidige cijfers is dan natuurlijk ook dat het organisaties bijna verplicht om te kiezen voor duurzame relatiegeschenken en eco promotieartikelen zoals bijvoorbeeld Gift Campaign dit aanbiedt.

Klant heeft hoge duurzaamheidseisen

Gelukkig is daar het aanbod ecologische relatiegeschenken die gemaakt zijn van verschillende milieuvriendelijke materialen zoals bamboevezel, gerecycled plastic, RPET, kurk, hout en zelfs koffieschil enorm toegenomen de laatste tijd. Deze variatie in het duurzame promotie-artikelenaanbod biedt bedrijven dan ook de ideale mogelijkheid om te voldoen aan de hoge eisen en wensen van de klant of consument. En natuurlijk wil elk bedrijf zich wel tussen de toonaangevende merken Eneco, Tesla, Tony Chocolonely en Ikea scharen in de populaire eco-vriendelijke merkenlijst.

Lees ook:  Groen relatiegeschenk idee: ecosystemen of weckpot planten

Oplossingen om duurzaam te communiceren

Tussen het opmerkelijke aanbod van Gift Campaign bevinden zich bijvoorbeeld kurken draadloze opladers, kurken yogamatten, gerecyclede canvas weekendtassen met gerecycled PU, suikerrieten petten en milieuvriendelijke speakers. Precies zoals de titel van dit artikel al stelt communiceren bedrijven met de duurzame promotie-artikelen direct een duurzame boodschap, die ondersteunt het imago terwijl ze zelf bijdragen een betere wereld. Uiteraard met een gedrukt logo erop.