Circulaire oplossing oude werkkleding

Gebruikte werkkleding weggooien? No way! Maak een circulair statement en upcycle het oude kloffie tot promotioneel product. Bewustwording is de belangrijkste eerste stap tot verandering.

Remade Industry geeft je oude werkkleding een tweede circulaire leven als relatiegeschenk

Wat te doen met oude werkkleding of bedrijfskleding? Soms krijg je als bedrijf een nieuwe huisstijl, leuk iedereen in een nieuw pak! Maar dan mag je ook de hele inventaris overgebleven werkkleding afschrijven. Terwijl het eigenlijk prima materiaal is.

Is er een circulaire oplossing voor dit afgedankte materiaal? Ik las op het blog van werkkleding specialist en auteur Aileen Out dat er een super slimme oplossing is voor dit probleem. 

De oplossing voor oude werkkleding

Ontwerpster Janine Nieuwkoop (1966) is oprichtster van het label Remade Industry, haar passie is om van dat ‘afval’ iets bruikbaars en moois te maken. Dat heeft Remade Industry o.a. gedaan met ambulancekleding, brandweerkleding en politie uniformen. Ze maken er tassen, ijskrabbers, schorten, oven/BBQ wanten, toilettassen, sleutelhangers en keycords van. Allemaal zeer geschikte promotionele producten. Hoe kun je als bedrijf nou beter communiceren over duurzame bedrijfsvoering?

Er zijn al meer dan genoeg spullen in deze wereld en het idee om hier nog iets aan toe te voegen lijkt bijna absurd. Laten we gebruiken wat er al is.

Janine Nieuwkoop

Tip: is je werkkleding, bedrijfskleding or merchandise nog helemaal niet gedragen of gebruikt? Dan kun je met oude voorraden t-shirts en hoodies ook nog een eigen kringloopwinkeltje starten.

Dit kun je maken van oude werkkleding

Werkkleding die eerder nog werd vernietigd krijgt een nieuwe bestemming. Bijvoorbeeld een laptop sleeve gemaakt van een oud-politie motorjack en veiligheidsvest. Of een ovenwant gemaakt van oude bluspakken van de brandweer. Ik vind vooral de sleutelhangers gemaakt van afgekeurde brandweerslangen heel erg cool, dat is super sterk materiaal.

upcycle oude werkkleding brandweer promo producten
oude werkkleding ambulance duurzaam relatiegeschenk
oplossing oude werkkleding defensie upcycle relatiegeschenk tip
hergebruik oude bedrijfskleding promotie producten

Upcycled & recycled werkkleding

Hergebruik is in veel gevallen beter voor het milieu dan gebruik van nieuwe grondstoffen. Door het samenbrengen van overbodige materialen, talentvolle ontwerpers en een sociale productie ontstaan nieuwe hoogwaardige producten. Elk ontwerp is een circulair statement, bedoeld om een verhaal te vertellen en anderen te inspireren hetzelfde te doen.

Lees ook:  Nieuwe webshop voor circulaire relatiegeschenken

Door het oude product zichtbaar terug te laten komen in het nieuwe product, wil Remade Industry een ‘Zo kan het dus ook.’ momentje oproepen bij de consument. Wat een duurzame oplossing voor oude werkkleding!