We vliegen weer – dus moeten we ook weer snoep voor onderweg kopen

Lopen jullie ook al weer geregeld langs de taxfree (haha) shops op vliegvelden? Binnenkort kun je bij de kassa weer last-minute snacks en snoep kopen.

Chupa Chups zet in op ‘Fun’ met polaroid en pluche knuffelrugzak dieren

Perfetti Van Melle (PVM) lanceert een nieuw customer engagement activatieconcept op de TFWA World Exhibition in Cannes, die  3 oktober 2022 opent. Daarmee wil PVM de footfall van hun merken en producten vergroten, en tegelijk de focus van zijn belangrijkste merk Chupa Chups op ‘Fun’ onderstrepen.

Chupa Chups pos

“Het herstel van deze markt (duty free shopping voor reizigers) verloopt voorspoedig, en over de hele wereld zien we mensen weer met plezier op reis gaan”, aldus PVM Travel Retail Director Dennis van der Wulp op Trbusiness.com. Het nieuwe activeringsconcept is een van de speerpunten op de PVM-stand (Mediterranean Village P8).

Reizigers kunnen een grappige polaroid foto maken van zichzelf, als een van de Chupa Chups knuffelrugzakdieren, die zij als aandenken meekrijgen – in ruil voor hun contactgegevens krijgen ze bovendien een digitale versie toegestuurd om die te delen via sociale media. te delen mediaplatforms.

chupa chups knuffel rugzak dieren
Chupa Chups knuffel rugzak dieren

“We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om klantbetrokkenheid bij onze merken te creëren; dit nieuwste promotieconcept voor Chupa Chups creëert een leuke herinnering en biedt iets interactiefs voor onze reisretailpartners” , aldus PVM International Product Manager, GTR Emma Helleman.

Echt bij de tijd, deze actie? 

De pluche rugzakken bevatten elk 16 lolly’s in de smaken aardbei , sinaasappel-, watermeloen- en frambozen. Een levensgrote tijgermascotte zal door de TFWA hallen zwerven om deze promotie te promoten. “Al vóór de pandemie wisten we dat we de dalende traffic op de luchthavens moesten aanpakken; nu de passagiersaantallen weer stijgen zoeken we naar nieuwe manieren om cash till opportunities en POS sales voor zowel Chupa Chups als (nieuwe smaken van) Mentos te verhogen.”

Lees ook:  SWEET SABA; Design snoepjes uit fashionable New York

Mijn oordeel

Ik moet zeggen – ik ben niet bijster onder de indruk van deze promotionele actie. Niks ‘gezond snoepen’ door bijv. wijzen op minder suiker en’/of ‘natuurlijke aroma’s, en evenmin naar duurzaamheid  van de promo-rugzakjes. Gemiste kans? Of eerlijk door geen ‘greenwashing’ flauwekul?