Bierglas met bluetooth

Foto credit: ‘Bud Light Red Glass’

Sinds vorig jaar, dat wil zeggen 2020, is de Nederlandse sportliefhebber geabonneerd op ESPN ( het Entertainment and Sports Programming Network), dat 24 uur per dag sportgerelateerde programma’s biedt, bij ons vooral voetbal. In thuisland USA is het vooral NBA-basketbal dat de klok slaat. 

Met beperkte interesse ( ik kijk nooit sport) las ik dat relatiegeschenken experts van ESPN de top vijf NBA-weggeefacties van dit seizoen uitgekozen hebben – giveaways zijn een standaard attribuut van elke club daar. Naast tandenborstelhouders in de vorm van beroemde spelers viel mij als inspirerende gadget op het Chicago Bulls ‘Bud Light Red Glass op, door ESPN op nummer 5 gerangschikt – al bestaat dat glas blijkbaar al sinds 2017.

Wat is er zo speciaal aan dat bierglas met bluetooth? 

Het blijkt voorzien te zijn van een led-lampje én bluetooth. Als je de bijbehorende app downloadt, kun je dat bierglas of een van je intelligente (?!?) lampjes elders in je mancave automatisch laten oplichten, zodra je favoriete team een (doel)punt maakt. Oorspronkelijk werd het glas gemaakt voor ijshockey, als ik het goed begrijp. Inmiddels dus ook voor andere sporten zoals rugby ( NFL) en basketbal. Bij de uitslagen van de gemiddelde NBA-match krijg je dan wel een stroboscoop effect, lijkt mij…

Zo werkt het bluetooth bierglas van Budweiser.

De USP: je ziet meteen dat je snel de tv aan moet zetten als je favoriete team een punt maakt. Maar waarschijnlijk stond dat ding al lang aan natuurlijk. 

Hoe dan ook: wat een leuk idee voor een gadget of giveaway. Je kunt zo’n waarschuwingslampje in alles verstoppen, met bijpassende app. Laat je creativiteit de vrije hand!