Lolly met biersmaak voor hooligans?

Coors Light Presenteert: Chillollipop bierlollies

Vanavond – als ik dit schrijf – voetbalt Nederland tegen Duitsland – een beladen wedstrijd. Laten we hopen dat de Duitse bezoekers er zonder kleerscheuren afkomen, zoals ons elftal laatst in Kopenhagen toen de Deense hooligans bij het verkeerde hotel lawaai stonden te maken. Mannen en sport…

Ook in de VS zorgen sportieve krachtmetingen voor veel stress. Bijvoorbeeld bij de basketbalwedstrijden die in dit seizoen gespeeld worden. Biermerk Coors besloot tot een marketing-gimmick gebaseerd op wel heel simpele psychologie: geef die mannen een (bier)lollie, dan blijven ze misschien rustig.

Bierlollies

Het idee is dat een lolly die smaakt (en eruitziet) als een biertje niet alleen ‘veilig’ je dorst lest tijdens de wedstrijd, maar dat het zuigen aan iets zoets ook een kinderlijk gevoel van rust  teweeg zal brengen bij de ‘mannen’…

“Zoiets eenvoudigs als een lolly kan positieve herinneringen en gevoelens  oproepen, die ons kunnen helpen minder gewenste emoties te reguleren,” verklaart psychologie professor Donald Gibson, aan Manhattan College, in de bijbehorende promotievideo.

“Ik denk dat het introduceren van  een lolly, vooral aan een groep mensen die naar een spannende basketbalwedstrijd zit te kijken, de sfeer en ‘toon’ in het stadion ten positieve kan veranderen.” “Voor ons een uitgelezen kans om  de fans kalm te houden,” beaamt April Roberts, associate marketing manager voor Coors Light, in het persbericht.

Bier voor sportfanaten

En zelfs al lukt het niet om de ‘mannen’ tot sabbelende kleuters te reduceren, het blijft een leuke gimmick. Er zijn niet veel lolly’s met biersmaak in de wereld, ik ken alleen die van lollyphile. Coors verzon wederom een creatieve manier om aandacht te vragen voor zijn light beer die de sportgekkies aanspreekt – zelfs met 0% alcohol. En het werkt: binnen de kortste keren waren de lollies uitverkocht. Misschien omdat hun vrouwtjes ze enthousiast aanschaffen?