Echte winnaar van de Oscars: belastingdienst

Oscar-genomineerden krijgen goodiebag van $ 140.000 – plus belastingaanslag?

Acteurs, die genomineerd werden voor een Oscar kregen ook dit jaar weer een imposante goodiebag van marketingbedrijf Distinctive Assets. Het feestje voor celebs staat bekend om het weggeven van de meest dure goodiebags, en de waarde werd dit jaar geschat op $ 140.000. Dan moet je denken aan ‘ goodies’ als een volledig betaalde reis naar Schotland met een verblijf van 3 nachten in een chique kasteel ($ 50k), een huis-makeover ($ 25k) en een dagen durend bezoekje aan een luxe spa resort ($ 15k). Ook ontvangen de winnaars eigendomspapieren van een stuk grond in het Verenigd Koninkrijk compleet met adellijke titel, plastische chrirurgie ($ 12k) en allerlei andere leuke dingen voor kritische bezoekers van het event zoals meneer en mevrouw Smith.

Overigens was de totale waarde in 2020 nog veel hoger. Volgens Distinctive Assets-oprichter Lars Fary zit er dit jaar maar voor ongeveer $5.000 aan echte dingetjes in de swag-bag. De rest zijn cadeaubonnen voor diensten en uitstapjes.

50% belasting of hoger!

Het probleem met deze cadeautjes is tegenwoordig, dat in veel Amerikaanse staten de fiscus zich meldt, indien de ontvanger gebruik wil maken van die cadeaubonnen. Ze kunnen worden belast tegen een tarief van 50% of hoger! Veel van de (door sponsors duur betaalde) cadeautjes zullen dus helemaal niet opgeëist worden. Volgens Fary heeft in de 20 jaar dat Distinctive Assets de swag bag verkoopt nog nooit iemand alles wat er in zat opgeëist… 

Lees ook:  Wat zit er in de duurste goodiebag?