Senz doorstart redt Dutch Design stormparaplu

Senz failliet? Ik dacht het niet! De in september failliet verklaarde maker van de Senz design stormparaplu’s maakte  een paar weken later al een doorstart. Gelukkig, want het is voor veel bedrijven al jaren een succesvol relatiegeschenk. Hoe dat komt, lees je hier.

Dankzij de Senz doorstart kun je nog steeds deze stijlvolle Dutch Design stormparaplu als relatiegeschenk bestellen.

Als je zo’n mooi product hebt, moet je er gewoon méér uithalen

interim-manager Peter Albrecht tegen RTL Z

Senz werd in 2006 opgericht door Philip Hess, Gerwin Hoogendoorn en Gerard Kool. Senz heeft talloze ontwerpprijzen binnengesleept en haalde ruim 1 miljoen euro op met crowdfunding. Vele tienduizenden bedrukte stormparaplu’s worden elk jaar als relatiegeschenk ingezet. 

Een kort interview met de afdeling B2B van het Senz Team:

Direct, sinds de oprichting in 2006, bleek de stormparaplu zeer geschikt als relatiegeschenk. Hoe komt het eigenlijk dat Senz een populair relatiegeschenk is?

Het model sprak veel mensen aan. We wonnen ook in het eerste jaar diverse design prijzen. Dat spreekt veel Nederlandse bedrijven tot de verbeelding. Je hebt met onze paraplu origineel Ducth Design in handen dat je kunt laten bedrukken met je bedrijfslogo.

De grootste orders gingen dan ook naar bedrijven die veel business doen in het buitenland zoals ING, KLM en ook veel ICT bedrijven.

Nieuwe trend is toch wel dat bedrijven ook inzien dat een degelijk stormparaplu duurzaam is. Een milieu en duurzaamheid worden steeds belangrijker bij het weggeven van een relatiegeschenk

Hoeveel Senz paraplu’s zijn er, tot nu toe, als relatiegeschenk verkocht? En wat is de mooiste B2B Senz opdracht die je ooit hebt mogen maken?

Over exacte aantallen willen we ons nu liever niet uiten, maar dat het tienduizenden stuks per jaar zijn mag duidelijk zijn.

Lees ook:  Gucci x Adidas-paraplu van dik €1.000 is niet eens waterdicht

We hebben veel mooie opdrachten mogen maken, maar de meest spraakmakende blijft toch nog altijd de “van Gogh” paraplu die in het Van Gogh Museum verkocht wordt.

Tot slot. Waardoor is Senz failliet gegaan? Er gingen er miljoenen van over de toonbank, verkochten jullie nog niet genoeg paraplu’s?

Er is niet één oorzaak te benoemen. Het was een combinatie van diverse factoren. Als jong bedrijf dat snel groeit moet je uiteraard nog veel leren.

De laatste druppel, was dat er geen druppel regen viel afgelopen zomer

Senz

Zo was de groei enorm en we dachten de hoeveelheid werk met meer medewerkers op te lossen. Op die manier kwam een degelijke automatisering en goede ICT in het geding. Maar het werd alleen maar onoverzichtelijker.

Ook verdwenen grote partijen Senz paraplu’s naar het buitenland, om vervolgens naar Nederland terug te komen. Deze werden tegen dumpprijzen aangeboden, en dat is voor een A-merk nooit goed. De laatste druppel, was dat er geen druppel regen viel afgelopen zomer. Dan heb je bijna 3 maanden geen verkoop, en dat was te veel.

Eigen Senz stormparaplu bedrukken

Stef Stassen (Darpo Relatiegeschenken, Valkenburg) is opgelucht met Senz doorstart. “Het zou zonde zijn als we zo’n mooi Nederlands merk zouden kwijtraken. Veel van onze klanten kiezen de Senz stormparaplu omdat ze een bijzonder of typisch Nederlands relatiegeschenk zoeken. Dat is vaak voor hun eigen medewerkers, maar ook buitenlandse relaties.” 

Meer info & bestellen: www.stormparaplu.nl